Бисквитки

сряда, 8 януари 2014 г.

Крими хроника


На 07.01.2014г., в 20.50ч. в гр.Враца е спрян за проверка лек автомобил „ Ауди 80”,  управляван от Б.Ш./22г./  от с.Върбица. Пробата за алкохол на водача е положителна- 1,42 промила. 
B 10.30ч. в РУ”Полиция”-Враца е получено, че в района на спортен комплекс „Хр.Ботев” е намерен труп на мъж. При извършения оглед е установено, че трепа е на видима възраст  60-70 години, с разкъсани тъкани на много места. Установена е самоличността на мъжа чийто труп бе открит в спортен комплекс "Хр.Ботев"-Враца.
Трупът е на Митко Василев/66г./ от гр. Враца, самотно живущ в ж.щ. "младост", гр. Враца.
Експертизата  е установила, че се касае за нещастен случай- мъжа  е получил черепно-мъзъчна травма след падане върху метален винкел.
         За времето от 12.00ч. до 20.00ч. на 07.01.2014г., на територията на селата: Власатица, Лиляче, Бели Извор, Паволче и Згориград е проведена полицейска операция с цел: контрол за неправомерно престояване и паркиране на МПС пред увеселителни заведения и други обществени места. Установяване на малолетни и непълнолетни лица в и около нощните увеселителни питейни заведения. Проверка за наличие на стоки без акцизен бандерол. Повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност. Няма констатирани нарушения. 
На 08.01.2014г., около 00.14ч. в РУП Враца на телефон 112 е получено съобщение за настъпило ПТП в гр. Враца, ул. „Хр.Ботев”.  Установено е, че лек автомобил «Мерцедес ЦЛК200»  е катастрофирал  в стълб от уличното осветление, след което блъснал три паркирани леки автомобили. На предната дясна седалка в катастрофиралия автомобил е установено лицето Т.П./37г./ от гр.Враца. Мъжът е транспортиран в болницата  в гр. Враца. Образунвано  е дознание 
На 07.01.14 г., около 13.00ч. в РУП-Б.Слатина е получено  съобщение, че в землището на гр.Б.Слатина се извършва незаконна сеч в местността”Конопената”. При извършената проверка, в момент на незаконно рязане на дърва с моторен трион е установено лицето П.П./37г./ от с.Търнак.
След ОИМ за кражба на  портмоне със сумата от 70 лв., личната карта и  2 дебитни карта, извършена на 30.12.2013г. в магазин гр. Козлодуй   е установено, че извършител  е лицето М.Г./21-годишна/  от с. Гложене, криминално проявена и осъждана за кражби.
На 07.01.2014 г., около 14:55 ч. в гр.Враца,  кръстовището на ул.”Околчица” и ул.”Съединение” катастрофират: лек автомобил  „Опел” управляван от К.Д./38-годишна/  от гр.Враца и лек автомобил „ БМВ”,  управляван от В.К./20-годишна/  от гр.Враца.  Ранени-леко ранени са водача на БМВ и пътник от другия автомобил.  Пробите за алкохол са отрицателни.
 Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев
                                                                         


Няма коментари:

Публикуване на коментар