Бисквитки

четвъртък, 9 януари 2014 г.

Крими хроника

На 08.01.2014г.,  в РУП Оряхово е получено съобщение от 53-годишен мъж от гр.Мизия, който съобщил, че лице от женски пол чрез сила отнело от него 453 лева. След бързи ОИМ е установено, че  извършител на грабежа  е М.Г./21-годишна/  от село Гложене, криминално проявена с множество криминални прояви.
Във.Враца е спрян за проверка   товарен автомобил „Фолксваген” с немски транзитни регистрационни табели, управляван от З.Г./45г./  от с.Згориград. Установено е, че регистрационните  табели съответстват на друг автомобил. Автомобилът  е иззет. Образувано  е досъдебно производство.
         За времето от 22.30ч. на 08.01.2014г. до 02.30ч. на09.01.2014г., на територията РУ”Полиция”-Враца е проведена полицейска операция с цел:  контрол на неправомерно престояване и паркиране на МПС пред увеселителни заведения и други обществени места. Установяване на малолетни и непълнолетни лица в и около нощните увеселителни питейни заведения. Проверка за наличие на стоки без акцизен бандерол. Повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, кражби на животни, от частни домове и превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид. Проверени са 10 заведения, 35 лица, МПС. Констатираните нарушения са санкционирани  с  2 акта  по Наредба на Община -Враца и 1 акт по ЗДвП.
На 08.01.14г., при претърсване в къща в село  Габаре са намерени  и иззети 24 кутии цигари и 2,3 кг. тютюн без акцизен български бандерол. Образувано   е БП.
В  23.40 ч. в с.Малорад е спрян за проверка лек автомобил „Опел”. Установено е, че водача Й.Й./32г./ от гр.София е неправоспособен и управлява автомобила след употреба на алкохол-  0,61 промила.
След ОИМ за кражба на 9 метални тръби с дължина 3 метра, извършена  в последните няколко дни на 12013г. от  МБАЛ ”Иван Рилски”-гр.Козлодуй е установено, че извършители са 3  криминално проявени лица от гр.Козлодуй. Тръбите са намерени.
 Регионален говорител на МВР:
        Красимир Василев
                                                                         


Няма коментари:

Публикуване на коментар