Бисквитки

петък, 10 януари 2014 г.

Крими хроника

На 09.01.2014г., служители на Сектор „Противодействие на икономическата престъпност”, съвместно със служители на Регионален отдел „Метрологичен надзор” - Враца са  извършили проверки на два търговски обекта – бензиностанции в  гр. Враца. Констатирано  е  едно нарушение, за което  е издаден акт по чл. 43, ал. 1 от Закона за измерванията. 
Служители на Сектор „Противодействие на икономическата престъпност”-ОД МВР-Враца, извършиха специализирана полицейска проверка с цел: пресичане, разкриване и документиране на престъпленията, свързани със съхранението и разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол /алкохолни напитки и тютюневи изделия/. В частен дом в гр. Криводол, както и  в стопанисван търговски обект от същото лице/46г./, са намерени и иззети 4 кг. нарязан тютюн и 300 къса цигари , без български акцизен бандерол.
На 08.01.14г., в РУП-Бяла Слатина се е   явил  36-годишен мъж от с.Враняк  който е съобщил, че  след като е публикувал обява за  работа в интернет, е бил въвлечен в схема за телефонна измама. Мъжът  е заявил, че на 08.01.14г., на мобилният му телефон му се обадило лице, което му съобщило, че го наема на работа и  му казало  да отиде на посочен адрес в гр.Б.Слатина,  да вземе от лице плик с документи и 400 лева, които да транспортира до гр.Попово. Мъжът получил сумата от 3040 лева, от възрастна жена на адреса на който бил изпратен, но се усъмнил, че  се касае за измама и се явил в РУП-Б.Слатина, където предал парите  и обяснил случая.  След разговор  с жената е установено, че на същия ден на домашния й  телефон се обадил непознат мъж, който се представил за полицейски служител от гр.София и й съобщил, че нейн внук е извършил ПТП при което има пострадало дете По този повод е необходимо да бъде събрана и предадена  сумата от 5000 лева., или колкото е възможно да събере и предаде на  лице което ще изпрати до къщата й.  Работата  по случая продължава.
След ОИМ за кражба на овца от частен двор в село Хърлец, извършена на 29/30.12.13г. е установено, че извършители на деянието са криминално проявените лица: Р.И./30г./ от с.Гиген и К.Й./29г./ от гр.Козлодуй. Овцата е намерена в частен дом в с.Гложене и върната на собственика. 
При извършена полицейска проверка в жилищна сграда в гр.Козлодуй, полицейските служители са намерили  и иззели 160 кутии цигари без български акцизен бандерол
 На 09.01.2014г., в 14.45ч. в РУП-Роман е получен сигнал за паднало лице в река Искър в гр. Роман. При проведеното разследване е установено, че около 14.25ч., свидетели са видели момиче стъпило от външната страна на металния предпазен парапет на моста, след което момичето паднало в реката и се е удавило. При пристигане на място на служители от РУП-Роман, ФСМП-Роман, УПБЗН-Роман, в района под и около моста на реката не е установен труп. При извършения оглед на моста където е забелязано момичето е открито портмоне с лична карта на 18-годишната Д.С.  от с. Струпец.  На металния парапет на моста е намерена завързана спортна дреха. Продължава издирването на тялото. Образувано  е досъдебно производство.

 Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев
                                                                         


Няма коментари:

Публикуване на коментар