Бисквитки

петък, 22 ноември 2013 г.

РЗОК-Враца проверява болниците за лекари и изправно техническо оборудване



РЗОК-Враца, съвместно с експерти от РЗИ Враца извършва проверки на всички лечебни заведения  за болнична помощ, намиращи се на територията на област Враца. Целта на проверяващия екип е да установи  съответстват ли дейностите на болниците с критериите за достъпност и качество на медицинската помощ, съгласно чл.59 в от Закона за здравното осигуряване. До края на ноември ще бъдат проверени всички 11 лечебни заведения, работещи по договори за болнична помощ с касата.
Обект на проверката са предоставяне на актуални данни за лекари, работещи в болницата, структурата на ЛЗ и техническа, и апаратурна обезпеченост.
До момента са проверени 7 болници.
Съгласно изисквания на закона за здравното осигуряване /чл.59 в/ критериите за достъпност и качество на медицинската помощ са:
обезпеченост на лечебното заведение с медицински специалисти, работещи на основен трудов договор, наличие на технически изправна медицинска апаратура и техника на територията на лечебното заведение, осигуряване на непрекъснато 24-часово изпълнение на медицинска помощ при спешни състояния и предоставяне на медицинска помощ в съответствие с утвърдените медицински стандарти и Правила за добра медицинска практика.  


  ПРЕСЦЕНТЪР
РУМЯНА СТЕФАНОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар