Бисквитки

вторник, 13 август 2013 г.

Закупена е първата картина от изложба в МБАЛ „Христо Ботев” – Враца.




Вчера бе закупена първата картина от художествената изложба в МБАЛ „Христо Ботев” АД – Враца. Продаденото платно е нарисувано с маслени бои и изобразява уникалната църква на Преображенския манастир край Велико Търново. Автор на творбата е Явор Венчев, познат на врачани като майстор на четката и преподавател по изобразително изкуство в елитното училище за талантливи деца СОУ„Отец Паисий”- Враца. На мястото на „Преображенски манастир” ще бъде поставена нова картина от същия автор.
Напомняме, че експозицията от творби на врачански художници бе открита преди дни в ремонтираните коридори на трите хирургични отделения на болницата от изп.директор Орлин Цветков и ексдепутата д-р Янко Здравков. В нея са включени още платна на Силвия Равнополска, Камелия Велкова, Татяна Вутова, Цветелина Андонова, Милен Каменов, д-р Ивайло Филипов, Димитър Генков, Веселин Тодоров и Тасо Ганов. Идеята за своеобразната художествена галерия е на д-р Янко Здравков.
Експонатите са достъпни за всички желаещи да се докоснат до впечатляващото творчество на талантливите врачански художници, а представените картини могат да бъдат закупени от авторите.

Галина ГАНОВА







Няма коментари:

Публикуване на коментар