Бисквитки

вторник, 13 август 2013 г.

Крими хроника




На 12.08.13  в 22.10   e получен сигнал от В. Н. П. от с.Бъркачево, че на същата дата около 21.30.часа в с.Бъркачево, лицето К. Р. М. от с.Бъркачево - криминално проявен  и осъждан, е извършил блудствени действия спрямо нея в домът си, изразяващи се в употреба на сила и  заплахи с цел да удовлетвори полово желание без съвкупление.
До момента К. Р. М.  не е установен  и се укрива от органите на МВР.Същия е обявен за местно издирване.
Започнато е ДП.

 ВЗЛОМНА КРАЖБА

            На 11/12.08.13 г. в с.Галиче ,НИ след изваждане халки на катинар от дървена врата е проникнал в необитаем дом,собственост на В. К. К. от с.Галиче ,откъдето е извършил кражба на 1 бр телевизор „Кроун” и от незаключена стопанска постройка на 4 заека  всичко на стойност около 100 лева.
            Започнато е ДП .

КРАЖБА НА ЧВ ОТ МПС

На 12.08.2013 г. в 10.50ч. в РУП-Враца се е явило лицето И. Т. Ц., гр.Враца, търговски представител във ф-ма ЕООД гр.София, който е заявил, че на същата дата за времето от 09.15ч. до 09.30ч., Н.Л. използвайки невниманието му е извършило кражба на чанта за преносим компютър, с намиращите се в нея преносим компютър „DELL Latitude Е 6420” и портфейл с лични документи, както и сумата около 50 лева.Чантата е била оставена на стелката пред предна дясна седалка на ползвания от него лек а-л  Опел Корса, паркиран незаключен  в гр.Враца. Нанесената щета е в процес на изясняване.
            По случая в РУП-Враца е образувано ДП.

 ДРУГИ НАРУШЕНИЯ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

На 12.08.2013г. в 00.55ч. в РУП-Враца е получено съобщение  от В. В. Р. жив.с.Добролево, която е заявила, че около полунощ на 11 с/у 12.08.2013г в кошара за животни в землището на с.Девене ,Н.И е нанесъл побой на лицето Ц. П. К.,  живущ с.Добролево, на който в следствие на побоя  са счупени множество  ребра в областта на гръдният кош -престъпление по чл.129 ал.2 вр.ал.1.
Кировски е настанен за лечение в ХО при МБАЛ „Хр.Ботев” гр.Враца
По случая в РУП-Враца е образувано ДП.    

БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО:
Данни за станали ПТП

На 11.08.2013 г около 23,30 ч в гр.Враца  на паркинг катастрофира л.а.БМВ,управляван от К. К. К. ,гр.Враца ,като блъска паркирания л.а. Форд Фиеста,собственост на И. С. И. от гр.Враца, след което водача напуска произшествието без да уведоми органите та КАТ.
Убити и ранени няма.Щети-100 лв.
Причини-несъобразена скорост с пътните условия/малки камъни и пясък/.

На 12.08.2013 г. около 12,50 ч. в гр.Враца катастрофират л.а. Фиат Мултипла,управляван от П. Г. Г.,гр.Враца, като блъска паркирания л.а.Форд Фокус,собственост на фирма,след което напуска ПТП без да уведоми органите та КАТ.
Убити и ранени няма.Щети-70 лв.
Причини-неправилна маневра заобикаляне.

На 12.08.2013 г. около 09,20 ч. по гл.път Е-79 с посока на движение Мездра -Ботевград катастрофира като се блъска в диво животно/сърна/ л.а.Опел Корса,управляван от Д. Г. Г. от гр.София.
Убити и ранени няма. Щети-400 лв.
Причини-внезапно преминаващо диво животно.
Пробата за алкохол е отрицателна.

На 12.08.2013 г. в 17.55 ч.  чрез тел.112 в ОДЧ на РУП-Козлодуй, е получено съобщение, че на път III-15-03 от с.Софрониево посока с.Бутан настъпва ПТП, като губи контрол и излиза от пътното платно  в дясно по посока на движението л.а „Ауди А3” ,управляван от М. П. М. жив. с.Крушовица.
Убити и ранени няма. Щети по автомобила в процес на изясняване.
 Причини: не съобразена скорост с характера и интензивността на движението.
Водача е  изпробван  за употреба на алкохол с техн.средство “Алкотест Дрегер”, при което уреда  отчита отрицателна проба.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

На 12.08.2013 год. за времето от 09.00 ч. до 16.00 ч. на територията на гр.Оряхово се проведе СПО съвместно със служители на ГПУ-Козлодуй  по линия на противодействие на престъпления свързани с незаконна миграция, трафик на хора, контрабанда на акцизни стоки, наркотрафик и наркоразпространение. Участвали 4 служителя на РУП-Оряхово и 2 служители на ГПУ-Козлодуй с 1бр. автомобил. Извършени са проверки на 2бр. питейни заведения, 2  броя МПС и 6 лица. Констатирани са 2бр. нарушения на ЗДВП, съставени 2 бр. фиша.
            По време на СПП е извършена проверка в с.Остров в домът на В. Б. П., където са установени и предадени с протокол за доброволно предаване от Д. М. А. от с.Остров 21 бр. пакети с тютюн с общо тегло 2,700кг.
            Образувано е ЗМ.


На 12.08.2013г., във връзка с получен оперативен сигнал е извършено претърсване и изземване при условията на неотложност в частен дом – къща и прилежащите й постройки, в с.Зверино, общ.Мездра, със собственик и  обитател Д. Х. Ц., с постоянен адрес: с.Зверино, общ.Мездра.
При извършеното претърсване и изземване в  двора на къщата са намерени и иззети следните веществени доказателства:
            -Зелена листна маса от 1 бр. стрък растение с височина 125см с общо тегло около 30 грама листна маса, реагираща при тестване с полеви наркотест на канабис.
            По случая е образувано ДП.

На 13.08.13 г. към 00.15 ч. в с.Нивянин,автопатрул на РУП-Б.Слатина спират за проверка  лек автомобил „Опел Тигра” управляван от неправоспособният Н. А. Ц.  от с.Малорад.
При извършената проверка се установи,че регистрационните табели принадлежат на л.а. „Опел Фронтера” собственост на Н. А. Ц.  .Съставен е АУАН. Същият е задържан в РУП-Б.Слатина в срок до 24 ч.
Извършен  е оглед на автомобила.
Започнато е   бързо полицейско производство по описа на РУП -Б.Слатина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар