Бисквитки

неделя, 11 август 2013 г.

220 оперативни проверки извършиха инспекторите от офис Враца


             
220 оперативни проверки извършиха инспекторите от офис на НАП  Враца през първите седем месеца на 2013 година, в т.ч.  проверки с извършени инвентаризации, по жалби и сигнали, наблюдения на неизрядни задължени лица, съвместни проверки със служители от Инспекцията по труда, Областна агенция по безопасност на храните, Областна служба по зърното и фуражите и други контролни органи.
Целта на проверките е да се установи отчитат ли се реалните обороти в търговските обекти и заведения, плащат ли се дължимите данъци върху тези обороти и дали се спазва осигурителното законодателство.
В резултат на оперативните проверки са съставени 18 акта за нарушение, в т.ч. 14 - по Наредба Н-18 за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти, 3 – по осигурителното законодателство и 1 по други закони. Издадени са наказателни постановления за над 10 хил.лв. Разпоредено е запечатване на 7 търговски обекти.
Проверки се извършват и на ротационен принцип, инспектори по приходите от други офиси в ТД В.Търново проверяват във Враца, а нашите служители в други градове. Практиката показва, че тези проверки имат дисциплиниращ ефект и констатираните нарушения по данъчното и осигурително законодателство намаляват.




Няма коментари:

Публикуване на коментар