Бисквитки

сряда, 14 август 2013 г.

ГОТОВ Е ОЩЕ ЕДИН ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМА „МАЛКИ ГРАЖДАНСКИ ИНИЦИАТИВИ 2013“ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ВРАЦА


Още един проект по Програма „Малки граждански инициативи 2013“ на Общински съвет – Враца е завършен напълно, стана ясно от отчета на Председателя на Домсъвета на ул. „Никола Войводов“ 42, вх. А – Свобода Тодорова.
„Много сме доволни от програмата „Малки граждански инициативи“ и съжалявам, че до този момент не сме знаели за нея. Случайно научих за тази възможност от интернет през февруари и веднага предложих на моите съкооператори да се включим. Това беше шанса ни да направим отводняване на пространството пред входа, което от години създава проблеми на живеещите в блока и на хората, които имат офиси в съседство. Необходимо беше да променим наклона, за да не се образува огромна локва, когато завали. Но не се ограничихме само с това. С циментови блокчета обособихме градинки, които засипахме с пръст“, разказа Свобода Тодорова.
Проектът е на стойност 2 994 лева, но изграденото видимо надхвърля тези средства. Тодорова потвърди, че  живеещите във входа и представителите на бизнеса в съседство са помогнали с каквото могат.
„Най-важното е, че благодарение на тази програма ние се събудихме. Това ме удовлетворява най-много. Видях как хората в нашия вход започнаха да дават идеи и да предлагат все нови и нови подобрения. Затова вече мислим за следващата година. Отново ще кандидатстваме, за да можем да озеленим още едно пространство, да изградим алпинеуми, да направим люлки за децата. Трябва да си създадем уют и около домовете. Така ще придадем съвсем нов облик на града“, допълни Тодорова.

По Програма „Малки граждански инициативи“ на Общински съвет – Враца тази година ще се реализират 26 проекта на обща стойност 75 532.52 лева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар