Бисквитки

сряда, 27 март 2013 г.

Крими хроника


На 26.03.2013г., в 19:25ч., на бензиностанция „Лукойл” в гр.Враца ,бул. ”В.Кънчов”, служители на РУП- Враца са извършили претърсване на два товарни автомобила - „Пежо Боксер” и „Форд Транзит”, за които е получен сигнал, че претоварват вещи и предмети. Установени са лицата: Б.П./31г./ от Враца, криминално проявен за палеж и осъждан за управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила; К.Г./39г./ от гр.Враца, криминално проявен за кражба на части и вещи от МПС и ПЗО; Г.П./27г./ от гр.Сливен; И.Р./29г./ от грливен. Четирите лица и автомобилите са приведени в РУ”Полиция”-Враца, където при последвало претърсване в двата товарни автомобила са намерени и иззети части и вещи от МПС:
заден капак за лек автомобил „БМВ Х 5”
5 скоростни кутии със заличени серийни номера и премахнати стикери
задна броня за лек автомобил „БМВ Х 5”:
стоп за лек автомобил „БМВ Х 5”:
допълнителен заден капак за лек автомобил „БМВ Х 5” със заличен / замазан с боя сериен номер/
допълнителен заден капак за лек автомобил „БМВ Х 5”
задна дясна четвърт за лек автомобил „БМВ Х 5”:
заден капак комплект със стъкло с емблемата на БМВ Х 5.
След справка е установено, че автомобила „BMW Х 5” чийто идентификационни номера са на намерените части и детайли, е обявен за издирване от 06.02.2012г., откъдето е бил откраднат. Лицата са задържани за срок от 24 часа. Образувано е дознание.
Пак на 26.03.2013г., за времето от 10:00ч. до 12:00ч. и от 22:00ч. до 24:00ч. в гр.Мездра е проведена специализирана операция: „Противодействие на престъпленията свързани с разпространението наркотични вещества в близост до училищни райони”, както и за обезпечаване сигурността на децата в учебните и детски заведения, на обществени места, ограничаване на престъпленията, свързани с наркотични вещества спрямо малолетни и непълнолетни лица. Извършени са проверки на четири питейни и увеселителни заведения, обход и проверка на районите около и в дворовете на 5 училища, една игрална зала, градския парк, алеите на ул.”Ал.Стамболийски” и ул.”Индустриална”. Установени са 32 ученици от различните училища, които не са били в учебни часове по различни причини. Не са констатирани нарушения на режима на присъствие на деца в заведения, съобразно общинските разпоредби.
Около 07:30ч. в с.Борован, влекач „ДАФ” блъснал стена на магазин за дрехи на ул.”Сл.Ценов”. Водачът на автомобила е изпробван за алкохол, пробата е отрицателна. Образувано е дознание.
В 03:50ч. в РУП-Мездра е получено съобщение за разбито стъкло на входна врата на хранителен магазин в гр.Мездра, ул.”Оборище”, откъдето неизвестно лице откраднало бутилка с вино. След бързи ОИМ е задържан извършителят- В.В./37г./ от гр.Своге.
На 27.03.2013г., в 00:40ч. в РУП Мездра е постъпил сигнал, че е задействана аларма за прекъснат далекосъобщителен кабел по трасето с.Люти брод- с.Черепиш, с.Зверино-с. Елисейна. След бърза реакция на полицейските служители в района е установен лек автомобил „Рено”, в който имало трима мъже от с.Лакатник. При извършения оглед е установено, че на около 5-6 метра от автомобила са изкопани две дупки в земята, а в шахта са прерязани съобщителните кабели. Лицата са задържани в РУП Мездра. Образувано е дознание.
На 15.03.2013г., в РУП-Враца е постъпил сигнал, че от учебна работилница в двора на бившето СПТУ „А.Иванов”-Враца, неизвестни лица са извършили кражба на две ламаринени платна-3/2 м., ножица за рязане на метал, ръчна количка, около 300 кг. П-образен профил с различен размер и дължина. След ОИМ е установено, че извършители са криминално проявените и осъждани лица: К.В./22г./ и К.М./20г./ от гр. Враца.
На 26.03.2013г., в 21.15 ч. в с.Елисейна е спрян за проверка лек автомобил „Нисан” управляван от И.М./49г./ от с.Лакатник.Пробата за алкохол е положителна- 2,96 промила.
На 25.03.13г., в 16:40ч. в РУП - Козлодуй е подаден сигнал от жител на гр.Козлодуй, който заявил, че неизвестно лице е откраднало чантата му ,която била оставена на стелаж в магазин. След ОИМ е установено, че извършител е лицето С.С./46г./ от гр. Козлодуй.
В 23:15ч. при полицейска проверка в къща в село с.Гложене е установено, че лицето Д.Д./45г./ обгаряло кабели с различна дължина и сечение, за не е дал адекватно обяснение относно произхода им. В стопанска постройка намираща се в гореспоменатия имот са намерени и иззети 580 кг. кабели с различна дължина, тип и сечение, газова горелка, газова бутилка и брадва.  
На 26.03.13г., в 13.25 часа на служебен телефон в ПМГ „Акад.Иван Ценов” гр.Враца е получен анонимен сигнал, че в сградата на училището има поставена бомба. Извършена е проверка в сградата. Съставен е констативен протокол, който е подписан от ръководството на училището и занятията са продължили.
Регионален говорител на МВР:
  Красимир Василев


Няма коментари:

Публикуване на коментар