Бисквитки

четвъртък, 28 март 2013 г.

Ученици заеха ключови позиции в АЕЦ “Козлодуй”


Дванадесетокласничката Бианка Трифонова имаше отговорната задача да бъде изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй” днес, 28 март, в рамките на инициативата “Мениджър за един ден”. Ключови мениджърски постове в централата заеха още четирима ученици от 12 клас на СОУ “Св. св. Кирил и Методий” и трима от 11 клас на СОУ “Христо Ботев” в гр. Козлодуй.
Работният ден на участниците в инициативата започна с представянето им пред ръководството на АЕЦ. Изпълнителният директор Валентин Николов връчи договори за временно управление и длъжностни характеристики на бъдещите мениджъри.
Учениците се справиха успешно с предизвикателството да поемат за един ден функциите на ръководители в атомната електроцентрала. Освен поста на изпълнителния директор, младежите заеха позициите: административен главен секретар, директори на дирекциите “Икономика и финанси” и “Развитие и модернизации”, ръководители на управленията “Сигурност”, “Инвестиции” и “Персонал и учебно-тренировъчен център”, както и изпълнителен директор на дъщерното дружество на централата “АЕЦ Козлодуй – Нови мощности” ЕАД.
В рамките на деня бъдещите мениджъри се запознаха с редица управленски практики в АЕЦ, видяха как реално протича работата на съответните звена и в колко различни професионални направления дава възможност за реализация атомната електроцентрала. Те посетиха и командната и машинната зала на 1000-мегаватовия пети енергоблок, където научиха повече за процеса на електропроизводство. След това младежите решиха управленски казус, с което допълнително разшириха представите си за отговорностите на хората на ръководни позиции.
Атомната централа се включи за пети пореден път в проявата “Мениджър за един ден” и с участието си отново демонстрира ангажиментите си към младите хора в страната и към търсенето на ефективни форми на взаимодействие и градивно партньорство между бизнес и образование.


Няма коментари:

Публикуване на коментар