Бисквитки

сряда, 27 март 2013 г.

Среща с Министъра на спорта

Днес в Министерсвото на младежта и спорта се проведе среща на ръководството с федерациите, чийто спортове не са в олимпийската програма. На срещата новоназначения министър на спорта Петър Стойчев очерта приоритетите на ведомството по развитието на спорта за времето до изборите.
Министър Стойчев в началото запозна участниците с оценката на министерството на финансите, че няма ясни критерий за определяне на домакинство на различните спортни мероприятия.
Първата задача на спортното ведомство е да изготви регистър на всички спортни обекти в България. Ще се направи всичко възможно да се акредитира изградената допинг-лаборатория. До два месеца ще се проведе национално проучване в България за това кой спорт обичат хората.
На последно място ще се определи всеки спортен обект в Бьлгария на какво ниво отговаря - за провеждане на тренировъчна дейност, за провеждане на турнири, Държавни първенства, Международни и свертовни първенства. От Враца на срещата присъства зам.председателя на федерацията по автомоделни спортове Огнян Филипов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар