Бисквитки

понеделник, 25 март 2013 г.

Представят възможностите на спогодба между България и Израел


  Зам.-кметът Светозар Луканов ще участва в работна среща на 28 март в София. На нея ще бъдат обсъдени възможностите, които предоставя спогодба, сключена между правителствата на Република България и държавата Израел. Ще бъде представена информация за условията, при които трайно безработни от нашата страна и строителни фирми от региона могат да работят в Израел.

359 жители избират кмет на с. Власатица

         На 7 април във Власатица за избор на кмет ще могат да гласуват 359 жители. От тях 52-ма са подали заявление за желанието си да гласуват по настоящ адрес. За първи път до урните на тези избори ще отиде 18-годишно момиче от селото. Най-възрастният жител с право на глас във Власатица е 90-годишна жена. „Нямаме проблеми по организацията на изборите в селото” – категоричен бе Иван Жеков – секретар на Община Враца. Консултациите между партиите за избор на секционни избирателни комисии са на 4 април в 11 часа.

3 D кино идва във Враца

         За първи път във Враца ще има прожекции на 3 D филми. Това стана възможно след проведени успешни разговори между Община Враца и фирма, която представя такъв вид кино. Първите прожекции ще са на 29 март, в салона на бившето кино „Метропол”. До два-три дни ще станат ясни заглавията на филмите, които ще гостуват в следващите дни в града. „През първата седмица се предвижда от понеделник до петък да има по две прожекции, а в събота и неделя  - по четири и пет. Очакваме 3 D кино да има през целия месец април и врачани да могат да видят най-новите заглавия” – каза зам.-кметът Красимир Богданов.  


Ученици искат спортен център в бивша детска ясла

         Майкъл Петров, Цветомил Иванов и Мария Иванова са трима от учениците на СОУ „Васил Кънчов”, чиято е идеята бившата детска ясла № 7 във Враца да се превърне в спортен център. В него се очаква да бъдат изградени футболно игрище с изкуствена трева, писта за лека атлетика, детска площадка, фитнес и зала за волейбол и баскетбол. Първата стъпка към реализирането на идеята е детската ясла, която отдавна не функционира, да бъде официално закрита. Докладна по тази тема ще бъде разгледана отново на утрешното заседание на общинския съвет. Следващата стъпка е да бъде намерено финансиране, за което възможностите са две – с общински средства или със средства от европейските фондове. На срещата си с кмета на Враца учениците са получи принципната му подкрепа за реализирането на идеята.

Предстои сключване на споразумение между „Ботев” - Враца и „Кадиз”

         Делегация на футболния клуб „Ботев” – Враца, водена от председателя на клуба и кмет на общината инж. Николай Иванов и включваща също Валентин Станчев - спортно-технически директор и Юлиян Петров, който отговаря за финансовите и търговски въпроси на клуба, заминава за испанския град Кадиз. Визитата е в отговор на гостуване на представители на клуба, което се състоя преди две седмици. Гостуването в Испания ще е от 28 март до 1 април. „Финансовата група, която управлява футболния клуб „Кадиз”, участва и в управлението на футболни клубове на по-високо ниво, затова в програмата на посещението ни са включени също среща с ръководството на „Валенсия” и посещение на спортната база и школата на „Леванте”. От събота до понеделник ще бъдем на посещение в град Кадиз, където ще се запознаем с управлението на футболния клуб, ще разгледаме техните спортни бази и ще подпишем споразумение за сътрудничество. Споразумението ще включва обмени на методики и практики на управление, финансиране и спортно-техническа работа на детските и юношеските школи и представителния тим, и разбира се – на футболисти” – обяви инж. Николай Иванов. По линията на този обмен се очаква още в следващия сезон, след селекция, отборът на „Ботев” – Враца да бъде подсилен с футболисти от този регион на Испания.


Даниела Хитова,
                                                                  гл. експерт „Връзки с обществеността”

Няма коментари:

Публикуване на коментар