Бисквитки

петък, 1 февруари 2013 г.

107 СТОМАТОЛОГИЧНИ ПРАКТИКИ ЩЕ РАБОТЯТ С РЗОК ПРЕЗ 2013 г.


Районната здравна каса финализира процедурата по сключване на договори с изпълнителите на първична извънболнична дентална помощ. 107 стоматолози са подали заявления за сключване на договори с РЗОК. Всички изпълнители са изпълнили условията за работа със здравната каса и няма отхвърлени заявления. От подалите документи има един нов договорен партньор с адрес на практиката в гр.Мездра.
На стоматологичната практика е извършената проверка от страна на РЗОК и е установено, че изпълнителят на извънболнична дентална помощ отговаря на условията за работа със здравната каса.
Предстои договорите да бъдат подписани и от стоматолозите, съгласно сключеният рамков договор между БЗС и НЗОК през декември миналата година.
През 2013 г. по договор с РЗОК на територията на област Враца ще работят 96 индивидуални практики, 10 групови практики и 1 медико-дентален център в Козлодуй, договорил изпълнение на специализирана детска дентална медицина.
Все още не е започнала процедурата по сключванте на договори с изпълнителите на медицинска помощ – лични лекари, специалисти и болници, тъй като както е известно БЛС отказа да подпише Националния рамков договор за медицинските дейности за 2013 г. След обнародване в Държавен вестник на Решение на Надзорния съвет на НЗОК относно условията за сключване на договори, ще се пристъпи към договаряне и с останалите изпълнители на медицинска помощ.

РУМЯНА СТЕФАНОВА
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар