Бисквитки

вторник, 29 януари 2013 г.

Крими хроника

На 27.01.2013 год., в 16:30 часа, между с.Хърлец и КПП ”Обзорно място” на „АЕЦ”-гр.Козлодуй, екип на „Пътен контрол” при РУП”АЕЦ”-гр.Козлодуй, забелязал, че лек автомобил „Форд” направил обратен завой, като с това целял да избегне преминаване край полицейския патрул. Полицейският екип започнал преследване на „Форд”-а, който спрял и от него слезли двама мъже, които започнали да бягат през землището на с. Хърлец. Полицейските служители задържали едно от лицата, а другото успяло да се укрие. При последвалите издирвателни мероприятия в района е задържан 46-годишният Д.Б. . По време на задържането Д.Б. не е изпълнил полицейско разпореждане, което е наложило използване на физическа сила и помощни средства от полицейските служители. В хода на проверката е установено, че Д..Б. не е съпричастен към случая с изоставения автомобил, а случайно се е намирал в района. Съставени са му актове по чл.55 от ЗМВР и чл.6 от ЗБЛД.
След огласеното от Д.Б. несъгласие с действията на полицейските служители, комисар Росен Иванов-директор на ОД МВР Враца, разпореди проверка на случая.

На 28.01.13г., по време на специализирана проверка по линия наркотици, в гр. Враца, ул. „Сестри Хаджикръстеви”, полицейски служители спрели за проверка две 16-годишни момчета от гр. Враца. В непосредствена близост до спрените лица, на земята е намерен плик съдържащ 15 броя топчета зелена суха листна маса, която при направения полеви наркотест реагира на канабис. От последвалите следствени действия е установено, че канабиса е притежание на едно от момчетата. Лицето е задържано в РУП-Враца. Образувано е дознание.
След ОИМ за кражба на 15 лв. на монети и увреждане на клавиатура автомат в гр. Враца, извършена на 15/16.01.2013 год., е установено, че извършител 9-годишно момче от гр. Враца, криминално проявено за кражби.
На 21.12.12г., в РУП-Враца е постъпил сигнал от 75-годишна жена от с.Девене, която заявила, че на 13.12.12г., неизвестно лице откраднало от къщата й 18 лева и 40 купона за хляб. След ОИМ е установено, че извършител на престъплението е лицето П.К./31-годишна/ от с.Три кладенци, криминално проявена за кражби.
На 26/27.01.2013г., в къщата на 78-годишна жена в с. Камено поле, неизвестно лице откраднало дрехи и обувки, а други вещи и предмети подготвени за кражба. Касетофон е бил подготвен за изнасяне, като от него били свалени тонколоните. След ОИМ е установено, че извършител на деянието е Л.Г./17г./ от същото село. Лицето е криминално проявеното за кражби, осъждано.

Регионален говорител на МВР:
  Красимир Василев


Няма коментари:

Публикуване на коментар