Бисквитки

сряда, 12 декември 2012 г.

Крими хроника

На 12.12.2012г. в приемна на ПИ с. Бутан е получено съобщение от Е. П. жив. в с. Бутан, затова че на 11/12.2012г. НИ след взломяване на метална халка на катинар на входна врата на приземен етаж на къща, нейна собственост е проникнал в помещение откъдето е извършил кражба на медни котли, медни тигани и медна каравана.
По случая в РУП Козлодуй е образувано ДП.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:

В РУП-Враца е депозирана жалба от Т. Ц. жив. гр. Криводол и И. Г. жив. с.Лиляче в която заявяват, че в края на месец август 2012г. са установили ,че НЛ са им окосили 15 декара ливада в местността „Фръцова ливада” в землището на с.Лиляче и са извършили кражба на около три тона сено. По случая в РУП-Враца е образувана преписка.
От проведените ОИМ се установи, че извършителите са Р. Р. жив. с.Бели Извор и В. И. жив. с.Бели Извор.Сеното обект на кражба е продадено на непознати лица в гр. Криводол.
На лицата са снети сведения и освободени.Преписката ще бъде изпратена на РП-Враца за образуване на ДП.
При провеждане на СПП по линия наркотици на РУП-Враца в 14.00 часа в гр. Враца при извършен личен обиск на лицето К. Д. с постоянен адрес с. Бутан, се намериха и иззеха полиетиленови топчета с различна големина съдържащи зелена суха листна маса която при направения полеви наркотест реагира на „канабис”.
При последвало претърсване и изземване в жилище находящо се в гр. Враца обитавано от К. Д. се намериха и иззеха полиетиленови топчета с различна големина съдържащи зелена суха листна маса която при направения полеви наркотест реагира на канабис.
По случая в РУП-Враца е образувано ДП.

На 12.12.12г. в 07.30ч. е извършена полицейска проверка в дом,находящ се в гр.Криводол обитаван от Ф. М..При проверката се намериха гладко цевна ловна пушка-турски тек без идентификационен номер и боеприпаси, газ сигнален пистолет неустановена марка и прилежащ пълнител с халостен патрон, без да притежава надлежно разрешително. Лицето е разпитано и освободено.
По случая в РУП-Враца е образувано БП.

На 12.12.2012г. в 10:35ч. в РУП-Козлодуй е получено съобщение от З. П. от гр.Козлодуй, затова, че на същата дата около 10:30ч. от поверения й магазин за хранителни стоки находящ се в гр.Козлодуй е извършена кражба на стоки, всичко на стойност 19.80лв.
При извършената проверка се установи, че извършител на престъплението е И. Д. жив. в с.Гложене. Вещите обект на кражба са върнати на собственика.
По случая в РУП-Козлодуй е започнала проверка.
На 12.12.2012г. е извършено претърсване в едноетажна жилищна постройка, находяща се в с.Бутан обитавана от Е. Д.. При извършеното претърсване са намерени и иззети полиетиленови сгъвки съдържащи зелена на цвят суха листна маса, която при извършения полеви наркотест реагират на канабис. 
В последствие е извършен оглед и в едноетажна жилищна постройка, находяща се в с.Крива бара, ползвана от Е. Д от с.Бутан, като при извършения оглед са намерени и иззети стъклени буркани, съдържащи зелена на цвят суха листна маса, които при извършения полеви наркотест реагират на канабис.
По случая в РУП Козлодуй е започнато ДП.

БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО:

На 12.12.2012г. около 22.40ч. в гр.Враца катастрофира като се блъска л.а. „Форд Мондео” собственост на Д. Б. от гр.Враца (водача е напуснал мястото на ПТП), в паркираният л.а. „Форд Ескорд” собственост на В. В. от гр.Враца.
Убити и ранени – няма.
Щети по МПС – 300лв.
Щети извън МПС – няма.
Причини: Несъобразена скорост от напусналият водач. Същият не е изпробван за употреба на алкохол.
Работата по случая продължава.
Около 09.30ч. на път-II-15 в посока към с.Алтимир катастрофира като се блъска в крайпътно дърво вдясно по посока на движението л.а. Фият Пунто ,собственост на В. М. от гр.Козлодуй и управляван от В. И. от с.Соколаре .
Водача е изпробван за наличие на алкохол с техническо средство Дрегер-Алкотест-7410,който е отчел отрицателен резултат.
Убити и ранени няма.
Щети по МПС за около 200 лв.
Причини:Несъобразена скорост с пътните условия -/заледен участък/
На 12.12.2012г. около 13.00ч. на път-II-15 в посока към с.Алтимир катастрофират като се блъскат влекач „Даф”-ХФ 95-430,собственост на фирма от гр.София а управляван от М. М. от гр.Сливница и т.а. „Ситроен Берлинго” собственост на фирма от гр.София и управляван от П. Т. от гр.Враца.
Водачите са изпробвани за наличие на алкохол с техническо средство Дрегер-Алкотест-7410,който е отчел отрицателни резултати.
Убити и ранени няма.
Щети по двете МПС за около 1000 лв.
Причини:Навлизане в лентата за насрещно движение от водача М. М.
Около 17.45ч. гр.Б.Слатина катастрофират като се блъскат товарен автомобил „Грейт Хол Ховер” собственост и управляван от М. Т. от гр.Б.Слатина водач кат.В и л.а. „Форд Галакси” собственост на Е. Х. от гр.Б.Слатина и управляван от Ц. Ц. от гр.Б.Слатина водач кат.С .
Водачите са изпробвани за наличие на алкохол с техническо средство Дрегер-Алкотест-7410,който е отчел отрицателни резултати.
Убити и ранени няма.
Щети по двете МПС за около 3000 лв.
Причини:Несъобразена скорост с пътните условия при извършване на маневра „изпреварване” от страна на водача М. Т.

На 12.12.12г. около 10.00ч. на път II-11/с. Хърлец – гр. Козлодуй/, катастрофира като се блъскат л.а.”Опел Вектра” собственост на фирма а управляван от А. М. от гр. Монтанаводач кат. „В”, и л.а.”Ауди 80” собствeност на М. Н. а управляван от О. Б. от с. Гложене водач кат. „В”.
Убити и ранени няма.
Щети: по двете МПС около 200 лв, Извън МПС няма щети
Причини: Не спазване на дистанция от водача А. М..
Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство „Дрегер-Алкотест”, който е отчел отрицателни резултати.
На гл.път II -15 катастрофират като се блъскат странично товарен автомобил –Специален автомобил „Сметосъбирач” соб. на Община гр.Б.Слатина, а управляван от И. Х. жив.гр.Б.Слатина водач кат „С+Е”, и т.а-л Ивеко с прикачено ремарке соб.на фирма от гр.Пловдив. а упр. А.Г. жив. с.Труд, водач кат.С+Е.
Убити и ранени няма. Щети за около 500лв.
Причини: Не осигуряване на достатъчно странично разстояние при маневра –разминаване.
Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с алкотест Дрегер 7410 ,пробите са отрицателни . Съставен е АУАН на И. Х. и е издаден протокол за ПТП.





Няма коментари:

Публикуване на коментар