Бисквитки

понеделник, 10 декември 2012 г.

Евродепутатът Владимир Уручев взе участие в отбелязването


P1010209.JPGЕвродепутатът Владимир Уручев присъства на мероприятие в НЧ „Н. Й. Вапцаров–1924” гр. Криводол по повод честването на 5-годишнината от членството на България в ЕС. Събитието се състоя на 7-ми декември и сложи край на поредицата културни и информационни мероприятия, с които местното читалище и Община Криводол отбелязаха седмицата „Европа - България”. От Врачанска област с богат набор от събития се включиха читалищата в Козлодуй, Оряхово и Криводол, под ръководството на Областна администрация – Враца.
Проявата протече в две части. В първата част бяха включени факти от историята на България и присъединяването на страните-членки в ЕС. Втората част продължи с концерт-спектакъл с участието на детско-юношески танцов състав, състав за стилизирани танци и балет, спортни танци, индивидуално изпълнение на песни и състав по художествено слово. Децата представиха пъстра програма от песни и танци на народите и заслужиха аплодисментите на публиката в препълнената зала.
Евродепутатът Владимир Уручев отбеляза солидната подготовка на организаторите и участниците в мероприятието, а също и високия дух, с който се чества тази знаменателна годишнина. „1-ви януари 2007г. България сбъдна една дълго лелеена мечта от няколко поколения – да се присъедини към старите европейски демокрации, към онази свобода и ценности, които носехме в себе си”, заяви българският евродепутат. „За тези 5 години България зае достойно място във всички европейски институции. Българският глас присъства във всички обсъждания, нашето мнение се слуша, нашите интереси се защитават”, изтъкна Уручев.
В заключение, евродепутатът Владимир Уручев сподели, че срещу 2007 г. трябва да има една стрелка напред, защото България е избрала правилния път - пътят да бъдем в едно семейство с европейските държави и съвместно да отстояваме своите интереси и стандарти пред нарастващата мощ на нови икономически сили в света.
Концерт-спектакълът завърши с изпълнение на Володя Стоянов и финалните слова на един от участници: „Събудих се и всички около мен говореха на различни езици, но въпреки това се разбирахме, защото ние сме „Деца на Европа.”

Няма коментари:

Публикуване на коментар