Бисквитки

сряда, 12 декември 2012 г.

Крими хроника

За времето от 15.11.2012г. до 11.12.2012г. в с.Селановци от дом соб. на Р. М. П., Н.И., чрез взломяване на входна врата на остъкление е проникнал в лятна кухня, от където е извършил кражба на цветен портативен телевизор марка „Фунай” и един брой готварска печка на твърдо гориво. Щета по данни на тъжителя за около 200лв.
Образувано е ДП по описа на РУП-Оряхово.
На 09.12.2011 г. в 20.00 ч. в РУП- Мездра е получено съобщение от С. Ц. - техник в „Алкател Лусент България” ЕООД- гр. София, Кабелен район Враца, който е заявил, че от централата на фирмата е получен сигнал за нарушение на телефонният кабел по трасето Мездра- с. Върбешница. На място със служителите на „Алкател Лусент България” ЕООД, като са установени изкопани 7 бр. дупки в нива в землището на с. Върбешница и прекъсване на телефонния кабел. Поради лошите атмосферни условия на 10.12.2012 г. е извършен оглед на местопроизшествие при който се установи, че на около 500 м. от Върбешки язовир в нива са направени 7 бр. изкопи в земята с дълбочина около 80 см. с обща дължина около 55 м. от където след прерязване и изтегляне е извършена кражба на неустановено количество кабел тип ТЗБ 37х4х1,2, собственост на „БТК” АД. Щета в процес на изясняване.
По случая в РУП- Мездра е образувано ДП.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

В бюлетин №09/09.12.2012г. е отразено, че на 09.12.12г. в 11.34ч. на тел.112 е получено съобщение от П. Т. Д. жив.гр.Враца, която е заявила, че за времето от 15.00ч. на 08.12.12г. до 11.20ч. на 09.12.12г. НЛ чрез взломяване на врата на кафе-автомат, собственост на А. И. Л.,жив.гр.Враца, находящ се в гр.Враца е извършило кражба на 1 бр.монетник и 1 бр. кутия с намиращите се в нея монети.
Нанесената щета по данни на тъжителката е за сумата от 525 лв.
По случая в РУП-Враца е образувано ДП.
От проведените ОИМ и ПСД се установи, че извършител на кражбата е криминално проявеното и осъждано / действия с наркотични вещества без разрешително, средна телесна повреда и кражби / лице Д. Р. Х. от гр. Мездра.
Вещите предмет на кражба са намерени и иззети.
Д. Р. Х. е разпитан и освободен.
На 11.12.2012 г. около 13.00 ч. при извършена проверка от служители на РУП- Мездра в къща намираща се в гр. Мездра, обитаван от Е. Й. Г., се установи, че на електромера е монтиран мостови кабел със сечение 6 кв. мм. и дължина 0,24 м. с който са създадени условия за непълно отчитане на потребената ел. енергия за имота. Уведомени са служители на „ЧЕЗ Разпределение България” АД- клон Враца, които са констатирали нарушението. 
Извършен е оглед на местопроизшествието при който беше иззет мостови кабел.
От извършените ОИМ и ПСД се установи, че извършител на деянието е Е. Й. Г., живуща на същият адрес. Е. Й. Г. е разпитана и освободена.
По случая в РУП- Мездра е образувано ДП.

БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО
Данни за станали ПТП
На 11.12.2012 г. около 16.30 ч. в ОДЧ е получено съобщение от ОД при РУП-АЕЦ гр.Козлодуй, че в с. Бутан, е настъпило ПТП на л.а. „Пежо - 405 ” ,управляван от Ц. Д. Ц. ,с.Бутан, като същия губи контрол над автомобила и излиза от пътя в ляво по посока на движението в крайпътна канавка и напуска ПТП .
Убити и ранени няма. Щети в процес на изясняване.
Причини: не съобразена скорост с атмосферните условия /заснежена пътна настилка /
Водачът е изпробван за употреба на алкохол с техн.средство “Алкотест , при което уреда отчита отрицателни проби.

На 11.12.12г. към 16.15ч. в с.Бъркачево, катастрофира като излиза в ляво по посока на движението си и се блъска странично в железобетонен стълб ,собственост на ЧЕЗ-разпределение АД лек автомобил „Алфа Ромео 146” , управляван от Л. Ц. Л. от с.Бъркачево, водач кат. С на отчет в КАТ-Враца. Водача е изпробвани за наличие на алкохол с техническо средство Дрегер-Алкотест,който е отчел отрицателен резултат на водача .
Убити и ранени няма
Щети по МПС за около 1000 лв.
Причини: Несъобразена скорост с пътните условия /заледен участък/
Oколо 13,00 ч. в гр.Враца катастрофират л.а. Опел Тигра,собственост и управляван от М. Л. И. от гр.Лом и л.а.Фиат Стило,собственост и управляван от Г. В. Г. от гр.Бяла Слатина.
Убити и ранени няма.Щети-500 лв.
Отрицателни проби за алкохол.Причини:неспазване на дистанция.
На 11.12.2012 г. около 09,30 ч. в гр.Враца , катастрофират като се блъскат л.а. Алфа Ромео,управлявана от И. Д. Ц. от гр.Враца и л.а. Фолксваген Туран,собственост на Т. В. И. ,управляван от Л. Й. И. от гр.Враца .Убити и ранени няма.Щети-500 лв.Причини-несъобразена скорост с пътните условия от страна на водача И. Д. Ц.
Отрицателни проби за алкохол.
Oколо 12,15 ч. в гр.Враца катастрофират като се блъскат л.а. Опел Астра,управляван от Д. Й. Д. и л.а. Шкода,управляван от Ц. Д. М. ,гр.Враца ,. Убити и ранени няма.Щети-300 лв.Причини-несъобразена скорост с пътните условия от страна на водача Д. Й. Д.Съставен е АУАН.
Отрицателни проби за алкохол.
На 11.12.2012г. към 10.00ч. в с. Косталево катастрофира, като се блъска в дърво в дясно по посока на движението л.а. Фолксваген Голф ,собственост и управляван от Х. А. Х. с. Костелево ,след което напуска мястото на ПТП без да изчака и уведоми органите на МВР.
Убити няма. Ранена е пътничката на предна дясна седалка Ц. Г. В. с. Косталево получила комоцио - сътресение на мозъка, настанена в ХО на МБАЛ „Хр. Ботев” без опасност за живота.
Щети по МПС за около 350 лв. Извън МПС няма.
Причини: Движение с несъобразена скорост с пътните условия – заледен път от водача.
Х. А. Х. не е изпробван за употреба на алкохол с техн. средство, тъй като е напуснал мястото на ПТП. Открит в 12.00ч.
На 11.12.2012г. към 12.40ч. на гл. път Е-79 на км. 131+060 катастрофира, като се блъска в предпазната еластична ограда /мантинела/ в ляво по посока на движението си /Монтана – Враца/ т.а. Мерцедес 208 Д собственост на ООД гр. Ботевград, а управляван от Л. Т. Т. с. Трудовец .
Убити и ранени няма.
Щети по МПС за около 200 лв. Извън МПС около 4 м. метална еластична ограда /мантинела/.
Причини: Движение с несъобразена скорост с пътните условия – заледен път от водача.
Л.Т.Т. е изпробван за употреба на алкохол с техн. средство Алкотест Дрегер, което отчете отрицателна проба.


Няма коментари:

Публикуване на коментар