Бисквитки

сряда, 12 декември 2012 г.

Министър Дончев: Областните информационни центрове трябва да търсят решение на всеки въпрос


Служителите от Областните информационни центрове (ОИЦ) не трябва да чакат посетителите зад бюрата си, а да бъдат иновативни и креативни. Те трябва не само да дават информация, а да търсят решение и начин за осъществяване на идеите на хората.“ Това съобщи министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев по време на посещението си в Областен информационен център – Враца. Министър Дончев беше придружен от министъра на околната среда и водите Нона Караджова, с която по-рано през деня дадоха старт на проекта за водния цикъл на Враца.

От своя страна кметът на Община Враца инж. Николай Иванов заяви, че програмата на ОИЦ – Враца за следващата година предвижда провеждането на 45 публични срещи на територията на цялата област. „Надявам се, че по този начин услугите на центъра ще достигнат до широк кръг от заинтересовани лица“, заяви още кметът.

По време на визитата в Областен информационен център – Враца се провеждаше „Експериментален бизнес инкубатор на идеи“ между безработни младежи, ученици от училище СОУ „Васил Кънчов“ и експерти от центъра. Министър Дончев се запозна с генерираните идеи за развитие на малък бизнес. Една от тях е за организиране на производство на мебели в региона. Министърът даде практически насоки към осъществяване на идеята.

Учениците от СОУ „Васил Кънчов“ връчиха на Томислав Дончев идея за проект, който според тях ще промени към по-добро живота на младежите от областта. Целта на проекта е да се изгради спортно-развлекателен комплекс „Скакля“, който да даде възможност за развитие на спортните клубове и на културния живот. Идеята на младежите беше министърът да намери начин да включи този проект за финансиране през новия програмен период.

На срещата присъстваха още областният управител на Враца Пепа Владимирова, председателят на Общинския съвет Петя Аврамова, заместник-министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и др. официални гости.

ОИЦ – Враца е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.







Няма коментари:

Публикуване на коментар