Бисквитки

петък, 14 декември 2012 г.

Крими хроника

На 14.12.2012г. в 10.30ч. в РУ”Полиция”-Враца е получено съобщение от служител на „Алкател Лусент”-ООД-София клон Враца, който е заявил, че за времето от месец Ноември-2012г. до 14.12.2012г. , НЛ след изкопаване и срязване е извършило кражба на около 50 метра далекосъобщителен кабел , собственост на БТК АД-София, намиращ се в местността Орбита-Врачански лозя.
По случая в РУ”Полиция”-Враца е образувано ДП.
 В 07.50ч. в ОДЧ-РУП-Б.Слатина е получено съобщение от жител на село Добролево за извършена кражба на домашни животни от домът му .
От извършената проверка се установи,че на 13/14.12.12г., НИ след разрушаване на част от тухлена ограда на стопанска постройка в двора на домът на тъжителя е извършил кражба на овце и шилета.
По случая е започнато ДП по описа на РУП-Б.Слатина.
От проведените OИМ и ПСД по ДП за извършен грабеж на дамска чанта с намиращи се в нея 218 лв., лични документи и мобилен от жителка на гр.Б.Слатина извършен на 15.11.2012 год. в гр. Бяла Слатина, се установи че извършител на деянието е Ч.Б. от с. Търнак, . Парите са изхарчени от извършителя.
  В 15.59ч. в РУП Мездра е постъпило съобщение за станало ПТП в гр.Мездра ул.”Хр.Ботев” при което л.а”Ягуар” ,управляван от П. Г. от гр.Мездра блъска паркираните на тротоара вляво по посока на движението л.а”Пежо” 306 ,л.а” Сеат Толедо” и ,л.а” Фолксваген Голф” ,след което напуска мястото на ПТП без да уведоми органите на МВР. Убити няма .Леко пострадал е намиращият се в непосредствена близост до блъснатите МПС М. Д. от гр.Мездра .Прегледан в ФСМП Мездра и освободен без опасност за живота . Причини:несъобразена скорост с пътните условия /заснежен път/ . Водача не е изпробван за употреба на алкохол с техн. средство, тъй като е напуснал мястото на ПТП.  
По случая е образувано ДП .
  В ОДЧ на РУП-Оряхово е получено съобщение за възникнал пожар на входна врата на къща в с.Софрониево частна .Вследствие на пожара е опушена и частично изгоряла долната част на дървена входна врата на къщата. Пожарът е потушен от собственика . От извършеният първоначален оглед се установи ,че се касае за палеж.  
В 12.40 ч. в РУП – Роман е получено съобщение от служител на «ЧЕЗ Разпределение България» АД - София, район Враца, за това, че при извършена проверка от техни служители на адрес в гр. Роман, е установено неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа на ел. табло с електромер на улицата пред частен дом, с което потребената ел. енергия не се отчита от същия. Дома е собственост и е обитаван от лицето М. В. От гр.Роман.
По случая в РУП – Роман е образувано ДП.

Няма коментари:

Публикуване на коментар