Бисквитки

петък, 26 октомври 2012 г.

Фестивал на ученето през целия живот ще се проведе във Враца



          На 30 октомври във Враца ще се проведе фестивал на ученето през целия живот. Инициатор на събитието е Регионалния инспекторат по образованието, а Община Враца е основен партньор. Във времето между 10 и 17 часа на различни места в града ще има семинари, демонстрации, уъркшопове, лекции, концерти, работилници, ателиета и излети. Участие в тях ще вземат ученици от всички врачански училища.
Първата инициатива се нарича „Ние, врачаните” и представлява обучение, което ще се проведе, докато децата се разхождат по наследствената екопътека във Врачанския балкан. В 10 ч. в Младежкия дом ще бъде открита Панорама на свободното време. Институции, училища и неправителствени организации ще представят възможностите за неформално образование в свободното време.  Интересна е и инициативата „И баба може”, чийно домакин ще е  Регионалната библиотека „Христо Ботев”. Там образователният процес ще е от внучета към баби и дядовци. Малчуганите от подготвителните групи ще показват на възрастните как да си направят профил в социална мрежа и да работят с интернет. В „Шоуто на професионалистите” ще се включат ученици от трите професионални гимназии във Враца – Професионалната техническа гимназия „Н. Й. Вапцаров”, Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство и Професионалната гимназия „Димитраки Хаджитошин”. В 14 часа на площада пред сградата на Община Враца ще бъдат открити официално шатрите на трите гимназии, в които учениците ще представят какви професионални умения получават при обучението си.
Фестивалът ще завърши с „Изкуство за удоволствие”. Инициативата съчетава концерт на духовия оркестър пред читалище „Развитие”, участие на мажоретен състав  и демонстрация на използването на духови инструменти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар