Бисквитки

сряда, 24 октомври 2012 г.

Крими хроника



Служители на РУП-Враца разкриха две лица, които от началото на месец октомври 2012г., извършили 4 кражби  на ауспуховите системи на 4 товарни автомобили, паркирани на различни места в гр. Враца. Целта на кражбата са КАТАЛИЗАТОРИТЕ, които са част от ауспуховата системата на автомобила. В катализаторите има съставки, които ги правят ценни при продажба.  След издирвателни мероприятия е установено, че извършители на кражбите са криминално проявените лица: Н.И./21г./ и С.В./17г./ от село Косталево. Двете лица демонтирали системите на 2 товарни автомобила „FIAT”„; СITROEN Jumper; PEUGEOT BOXER. При  проверка в домовете на лицата е намерено  и иззето  устройството,  с което са демонтирани системите. Откраднатите системи   са открити  в пункт за изкупуване на  метали  в гр. София. 
Н.И. и С.В. са задържани в РУП-Враца за срок от 24 часа.
 След издирвателни мероприятия по сигнал за кражба на хранителни продукти от къща  в село Градешница, извършена на 22/23.2012г., е  установено  е, че кражбата  е извършена от лицето Л.В./49г./ от същото село.
 На 23.10.12г., в  22.00ч. в  гр.Враца,  полицейски патрул извършил проверка на лицата С.Т./24г./ от гр.Враца и Д.Д./29г./ от с.Челопек. В джоб на панталона на С.Т.  е открита найлонова сгъвка със съдържание, което реагира на канабис.  Лицето  е задържано. Образувано  е дознание.
За времето от 18.00ч. до 22.00ч., на територията на с.Добруша и с.Градешница е проведена полицейска операция с цел: установяване на лица представляващи интерес на полицията, установяване на водачи управляващи МПС под въздействието на алкохол или други упойващи вещества, неправоспособни водачи на МПС, технически неизправни МПС и лица обявени за ОДИ.  Проверени са две заведения, 12 МПС и 18 лица.  Констатирани са 8 нарушения на ЗДвП,които са санкционирани с актове и фишове.
В РУП-Б.Слатина е получено съобщение за възникнал пожар в с.Търнак. При огледа е  установено, че пожара е възникнал в стопански навес в двора на частен имот. Изгорели са 2 900 бали със сено.
Причини и щети- в процес на изясняване. Пожарът е потушен от РСПБЗН-Б.Слатина. Започнато е досъдебно производство.
На 22.10.2012г., в 23:00ч. в  гр.Мездра, при проверка на лек автомобил „Форд”, управляван от П.И./29г./ от гр.Медздра  е  установено, че водача шофира след употреба на алкохол- 1,01 промила.
На 23.10.2012г., при проверка  в къщата на Р.В./36г./ в  с. Долна Кремена, са намерени  иззети: 2 гривни, пръстен, монета, като предстой да бъде  изяснена тяхната  културно-историческата стойност. 
  Регионален говорител на МВР:
    /Красимир Василев
                                                                         

Няма коментари:

Публикуване на коментар