Бисквитки

вторник, 23 октомври 2012 г.

Фенове искат преместване на стария паметник на Христо Ботев



ОТ
Клуб на привържениците „Ботев Враца Завинаги“

ДО:
Кмета на община Враца
Председателя на Общински съвет гр. Враца
Общинските съветници на община гр. Враца
Медии

ОТНОСНО: 
Преместване на стария паметник на Христо Ботев от Врачанския исторически музей на територията на спортен комплекс „Христо Ботев“


Уважаеми дами и господа,

Преди шест месеца Общински съвет Враца разгледа няколко предложения относно монтирането на първия в България паметник на Христо Ботев на място, подходящо за историческата му значимост и символиката, която той носи за нашия град. За жалост Вашето решение от месец Март, 2012 година, обрече този изключителен монумент на несъстоятелно съществуване във Врачанския исторически музей, където малцина врачани могат да му се порадват, а гостите на града едва ли дори знаят къде се помещава.
Клубът на привържениците „Ботев Враца Завинаги“ НЕ ПОДКРЕПЯ решението паметникът да събира прах в тъмните ъгли на музея и да бъде третиран като второстепенна музейна експозиция, трудно достъпна за гражданите.
 Във връзка с вече многократно доказаната обществена значимост на футбола в град Враца, големия интерес на врачани към развитието на подкрепяния от общината ПОФК „Ботев“ и многохилядната публика, която всеки месец посещава футболните срещи и тренировките на отбора, провеждани в спортен комплекс „Христо Ботев“, ние ПРЕДЛАГАМЕ първият паметник на поета и революционер да бъде преместен от Врачанския исторически музей на територията на спортния комплекс.
Ние ВЯРВАМЕ, че подобно преместване би придало напълно заслужена обществена значимост на монумента, а впредвид осигурената охрана в комплекса, притесненията за безопасността му не са състоятелни.
ПРИПОМНЯМЕ, че навсякъде из Европа, монументи със значимост за дадена спортна институция, каквато е футболният клуб, носещ името на Христо Ботев, стоят гордо на видимо място пред стадионите и спортните зали, а тези места са общоприети като едни от най-подходящите за подобна историческа експозиция.
 МОЛИМ това предложение да бъде разгледано възможно най-скоро на заседанията на Общински съвет Враца и преместването на паметника за стане реалност в най-кратки срокове.
 
23.10.2012 г.
Гр. Враца
С уважение:

Клуб на привържениците „Ботев Враца Завинаги“
(Цветелин Цветков  – председател)
(Георги Даскалов - зам. – председател)

Няма коментари:

Публикуване на коментар