Бисквитки

понеделник, 17 септември 2012 г.

Ръководството на футболен клуб „Ботев“-Враца ще сезира Районна прокуратура


Ръководството на футболен клуб „Ботев“-Враца ще сезира Районна прокуратура – Враца и Икономическа полиция за всички нарушения в сдружението ПОФК „Ботев“. Това заяви на пресконференция Ивайло Рачев – член на Управителния съвет на клуба. Според него старото ръководство е довело „Ботев“ до фалит.
По време на брифинг Рачев представи факти и писменни документи относно досегашното управление на дружеството. Според него на 15 юни с пълно мнозинство от всички членове на сдружението е взето решение да бъде взет заем в размер на 100 хиляди лева от Община Враца с цел погасяване на задълженията за неизплатени трудови възнаграждения на футболистите за периода от май до юни включително. „При встъпването на новия председател и новия УС в дружеството е установено, че въпреки предоставените средства не са изплатени заплатите на футболистите и на персонала за месец юни. Ивайло Рачев уточни, че на проведеното на 29 юни извънредно общо събрание на клуба старото ръководство е било запознато подробно с плана на инвеститорите от новото ръководство. Тогава е била представена и програмата за 3-годишното управление на клуба.“Некоректно е да се тръби по медиите от старото ръководство, че никой не е виждал тази програма. Нещо повече, след запознаването с тази програма старото ръководство подаде оставките си, като въз основа на протокола от проведеното извънредно общо събрание същите бяха освободени от отговорност и веднага след това започнаха атаки срещу новите инвеститори и новото ръководство. Безспорен факт е и това, че през месец юни, след като видяха, че ще има ново ръководство на ПОФК „Ботев“ - Враца въпреки заема от 100 000 лева старото ръководство набързо изготви заповед за раздаване на допълнителни бонуси общо в размер на 52 000 лева. Кажете, кой раздава допълнителни бонуси, след като е теглил заем в такъв голям размер?. Вижда се, че всичко е водено до умишлен фалит на сдружението“, коментира Рачев. Той засегна и темата за напусналите български футболисти. За пореден път той заяви, че никой от новото ръководство не е искало да се разделя с тях, а те по собствено желание са решили да си тръгнат. „Беше им предложено да получат на ръка своите заплати, но те отказаха, като обясниха, че имат други планове и демонстративно си тръгнаха. Как можеш да задържиш някого на сила на работа, когато не желае да изпълнява своите задължения?, попита риторично Рачев. Според новото ръководство още от първия ден, в който са встъпили в длъжност те са открили, че липсват документи. Според тях това е и причината касиер – счетоводителят и бившият изпълнителен директор Пламен Николов вече втори месец не се явяват на работа, а само представят болнични листове. „Това също оказва влияние върху представяне на отбора“, коментира Рачев.
Феновете, които присъстваха на пресконференцията не се съгласиха с така изнесените факти и ясно изразиха недоволството си от слабата игра, която демонстрират футболистите в отминалите 5 кръга на първенството в „А“ група. Привържениците на „Ботев“ продължават да настояват новите италиански инвеститори незабавно да напуснат клуба. Те са категорични, че единственият човек в управата на врачанския тим, на който имат доверие е Валентин Станчев и от тук нататък ще контактуват само с него. Спортният директор на „Ботев“ коментира, че за слабото представяне на тима вина има и ръководството. „Чувам крайни мнения и коментари. Няма как за няколко дни да направим отбор. Ние като ръководство имаме вина за това състояние, в което се намира „Ботев“. Изминали са 5 кръга, но остават още 25. От тук нататък всеки мач ще играем като на финал. Искам и съм убеден, че отборът ще играе и догодина в „А“ група. Мен лично много ме е срам от представянето ни в първите пет кръга“, коментира Станчев.

Мария Георгиева

Няма коментари:

Публикуване на коментар