Бисквитки

сряда, 6 юни 2012 г.

Разкрито престъпление с винетни стикери

На 05.06. 2012г., служителите на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” в ОДМВР-Враца,  в района на автогара Враца извършиха проверка на лицето Д.Ш./33г./ от гр.Враца. В личния багаж на мъжа са открити винетни стикери и прилежащите към тях документи - квитанции и талони за годишен технически преглед на МПС. Непосредствено след задържането му, при претърсването на четири имота във Враца, собственост на родителите и на съпругата му и ползвани от него, полицаите иззели общо 1 290 неистински винетни стикера за 2012 г. за МПС, квитанциите към тях и 2 печата, с които били заверявани.  Открити са и 12 000 фалшиви стикера в комплект със съпътстващите ги талони за преминат годишен технически преглед на МПС.
В процеса на работа е изяснено, че двата вида стикери са били предназначени за разпространяване на територията на цялата страна, като по предварителни данни предотвратените щети за бюджета на държавата са в размер на около 2 000 000 лв.
На 06.06.2012г., Д.Ш. е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 244, ал. 2, вр. чл. 243, ал. 2 от НК. С постановление на Окръжна прокуратура- Враца, Д.Ш  е задържан за  72 часа, като предстои внасянето на искане за налагане на последваща по-тежка мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Образувано е дознание, което ще изясни произхода на намерените стикери и винетки. Работата по случая продължава.

Няма коментари:

Публикуване на коментар