Бисквитки

сряда, 6 юни 2012 г.

ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ В АЕЦ “КОЗЛОДУЙ”

Българската атомна електроцентрала ще отвори врати за външни посетители на 9 юни 2012 г. (събота). Посещението на АЕЦ “Козлодуй” в този ден е без предварителна заявка или записване. Достъпът до площадката на централата ще се оформя срещу документ за самоличност, като децата трябва да са с пълнолетен придружител. Посрещането и регистрацията ще се извършват в Информационния център на атомната електроцентрала от 8.30 до 14.30 часа.
За разглеждането на обектите, включени в маршрутите за посещение, ще се сформират групи по реда на регистрация на посетителите, като водачи са експерти от АЕЦ. По време на инициативата ще бъде осигурен достъп до командни и машинни зали на енергийни блокове. В Информационния център посетителите ще могат да наблюдават демонстрации на работа с противопожарна техника и на мобилната лаборатория за мониторинг на околната среда.
На 9 юни от 8.00 до 14.00 часа за посетителите е осигурен безплатен автобусен транспорт на всеки кръгъл час от гр. Козлодуй до Информационния център на АЕЦ. Тези, които пътуват с лични автомобили, ще бъдат пропускани на контролно-пропускателните пунктове.
Допълнителна информация може да бъде получена на телефони: 0973/7-27-68 и 0973/7-35-37.

Няма коментари:

Публикуване на коментар