Бисквитки

понеделник, 19 декември 2011 г.

Благотворителен пазар откриха във Враца


            Кметът на Община Враца инж.Николай Иванов присъства на откриването на Коледно–новогодишен базар, който се организира от  Община Враца, съвместно със социалните институции и услуги в общността за деца и лица в неравностойно положение, с цел популяризиране и подпомагане на дейността им.
          Официалното откриване на базара беше днес  от 10,30 ч. във фоайето на Читалище „ Развитие” във Враца.
Желаещите да се включат в благотворителната инициатива могат да посетят базара от 19 –ти до 21 –ви декември, от 10, 30 ч. до 18, 30 ч.
          Ще бъдат изложени коледни и новогодишни картички, сувенири, сурвачки и други изделия, изработени от потребителите на Дом за деца, лишени от родителски грижи „ Асен Златаров” – Враца, Дневен център за деца и възрастни с увреждания „ Зорница” – Враца, Дом за младежи с увреждания – с. Три кладенци, Център за обществена подкрепа – Враца и Звено „ Майка и бебе” – Враца.
          В своето приветствие към присъстващите кметът сподели,че
„…Нашата обща цел е да дадем възможност на тези хора да покажат своя талант, своята силна воля, да се чувстват пълноценни, активни и полезни.
Вие ще се убедите, че ръчно изработените от тях сувенири пресъздават техните мисли и чувства. Изработката им изисква голямо усърдие и търпение, а у авторите се изгражда усет към красивото и удовлетворение от постигнатото.
          Коледните и новогодишните празници са още един повод да подадем приятелска ръка и приканвам всички вас, да закупим коледни сувенири от базара. Така ще пренесем коледното настроение у домовете си.
Скъпи приятели,
На добър час!

Няма коментари:

Публикуване на коментар