Бисквитки

понеделник, 19 декември 2011 г.

Отменят Решение за Водния цикъл

На проведената днес пресконференция при кметът на Община Враца инж. Николай Иванов стана ясно за Решение № 1684/08.12.2011 г. с което Комисията за защита на конкуренцията ОТМЕНЯ като незаконосъобразно Решение № 1440/26.10.2011 г. на вр.и.д. кмет на Община Враца за класиране на участниците и избор на изпълнител на обществена поръчка с предмет: „Реконструкция на водопроводна мрежа и реконструкция и удължаване на канализационната мрежа на гр. Враца – Етап 1”, като връща преписката за продължаване от етап „ разглеждане съответствието на документите в плик № 1 с изискванията за подбор” при следните мотиви:

1. Комисията незаконосъобразно е изискала представянето на допълнителни документи спрямо класирания на първо място участник.

2.Комисията не е спазила методиката за оценка на офертите като не е съпоставила техническите предложения, не е анализирала същите спрямо заложените критерии, не е изложила каквито и да било аргументи, обосноваващи разликата в присъдените точки, налице е неравнопоставено третиране на участниците.

3.Липсата на яснота и прозрачност при оценяването на офертите на класираните участници е довело до нарушаване принципите на публичност и прозрачност при провеждането на процедурата при разходването на публични средства, а също и на равнопоставеност и свободна конкуренция между участниците.

Това Решение на Комисията за защита на конкуренцията подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14 – дневен срок.

Подадени са две жалби от ДЗЗД „Воден цикъл 2011” и Консорциум „Воден проект Враца”, като Комисията за защита на конкуренцията подробно в 26 страници е мотивирала своето решение за отмяна на Решението за избор на изпълнител.Предстои съвместно с МОСВ и Междинното звено по проекта да се реши какви ще бъдат действията по решението на КЗК.

Няма коментари:

Публикуване на коментар