Бисквитки

вторник, 20 декември 2011 г.

АЕЦ “Козлодуй” ДОСТИГНА РЕКОРДНО ПРОИЗВОДСТВО

От 1 януари 2011 г. до днес, 20 декември, АЕЦ “Козлодуй” произведе 15 765 105 МWh електроенергия. С това 1000-мегаватовите пети и шести блок достигнаха количеството, отбелязало производствен рекорд за двата блока през 2008 година.
По този повод на посещение в атомната централа бе министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Той бе придружаван от началника на политическия кабинет на МИЕТ и председател на Съвета на директорите на “АЕЦ Козлодуй” ЕАД Милена Ценова. Гости на атомната централа бяха и председателят на Агенцията за ядрено регулиране Сергей Цочев, изпълнителният директор на “НЕК” ЕАД Михаил Андонов, изпълнителният директор на “Електроенергиен системен оператор” ЕАД Иван Йотов и изпълнителният директор на “Мини Марица Изток” ЕАД Евгени Стойков.
            По време на срещата с ръководството на АЕЦ “Козлодуй” министър Трайков поздрави работещите в атомната централа за постигнатия успех и заяви: “АЕЦ “Козлодуй” постига високи резултати, както в областта на производството, така и на безопасността. За мен всички измерения на дейността на централата са признак за това, че тук се работи компетентно, че и ръководството, и персоналът на централата се справят отлично със задълженията си. АЕЦ “Козлодуй” продължава да бъде основен стълб на нашата енергетика.
Днес, 20 декември, 1000-мегаватовите енергоблокове работят със 100% натоварване на мощността.


Няма коментари:

Публикуване на коментар