Бисквитки

вторник, 15 ноември 2011 г.

Двама от клуб „Кум Рьонг” станаха носители на първата майсторска степен




На 11,12 и 13 ноември в Благоевград се проведе ежегодния изпит за черни колани по таекуон-до. 22-ма таекуондисти от цяла България демонстрираха на уменията си пред комисия на Българска Федерация по Таекуон-до, давайки заявката си за покриване на първата майсторска степен и черен пояс - I дан. Главен изпитващ в комисията бе Сасунг ним Ким Унг Чол - 9 дан, а негови помощници - Марио Богданов - 6 дан, Красимир Гергинов - 6 дан, Вергилий Ситнилски - 5 дан и Тодор Козладеров - 5 дан.

Двама от възпитаниците на Илия Цветков - старши треньор на врачанския "Кум Рьонг" , преминаха успешно и вече са носители на 1-данове - Алекс Богданов и Николай Николов, които са във врачанската школа от 7 години, от които последните 4 са републикански шампиони при юношите.

Изпитът традиционно премина през 8-те раздела в рамките на три дни - покриване на физически тестове - 5000 метра, 800 метра и 100 метра, лицеви опори, клякане и коремни преси в съответния брой за степента. Желаещите да покрият майсторска степен 1 дан преминаха още през теория и терминология на таекуон-до, анатомия на човека и витални точки, етика и морал, състезателен правилник, свободен и състезателен спаринг, спаринг само с ръце и само с крака, улична самоотбрана, самоотбрана срещу нож, чупене на керемиди /по 12 броя за удар с ръка/, и дъски.

На препитването в Благоевград двамата състезатели на ""Кум Рьонг" бяха придружени от своя наставник - Илия Цветков. След този изпит във врачанската школа вече има 6-ма представители на майсторската гилдия - Треньорите Илия Цветков - 4 дан, Ирена Цветкова - 3 дан, съдията Калин Василев - 2 дан и състезателите Марио Тодоров, Николай Николов и Алекс Богданов - носители на 1 дан.

Илия Цветков: "Ники и Алекс се представиха отлично на изпита и заслужено получиха черните си пояси. Надявам се, че това ще бъде още по-голям стимул за тях и те ще бъдат още по-активни в състезателната и тренировъчната си дейност. Сега трябва да поемат още повече отговорности и ангажименти към клуба, най-вече да се включват активно като помощници в групите ни, които се увеличават все повече и вече се усеща недостиг на треньорски ресурс!"

На 17 ноември в Аулата на текстилния техникум от 12.30 часа, където директора на Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство инж.Румяна Петрова, по инициатива на учителите по физическо възпитание Георги Кръстев и Анели Нетов, в присъствието на ученици и учители на гимназията ще отправят поздрав към бившата възпитаничка на училището - Ирена Цветкова, която преди месец и половина стана световен шампион по таекуон-до в Корея.

1 коментар:

  1. Едва ли са много кандидатите или по скоро тези, които биха успели да направят всички тези неща като това да покрият майсторска степен 1 дан , таекуон-до, анатомия на човека и витални точки, етика и морал, състезателен правилник, свободен и състезателен спаринг, спаринг само с ръце и само с крака, улична самоотбрана, самоотбрана срещу нож, чупене на керемиди /по 12 броя за удар с ръка/, и дъски. Както и вие сте ги написани, страшно многоо са и все интересни , понякога гледайки от страни ми се иска и аз да се вклюа, но това не е за всеки хахах, моя позната е тренъорка по кик-бокс и какви инциденти ми е разказвала...

    ОтговорИзтриване