Бисквитки

понеделник, 19 септември 2011 г.

“Ботев” (Враца) с нов играч в дебюта на Атанас Джамбазки

Атанас Джамбазки направи първи трансфер начело на “Ботев” (Враца). Мартин Ковачев вече е в отбора и със сигурност ще се появи в игра днес срещу Миньор. Последният двубой от 6-ия кръг на стадион “Христо Ботев” започва в 17:00 часа. Защитникът игра за последно в казахстанския ФК Восток, а в България е носил екипите на Спартак (Варна), Литекс, Дунав, Сливен и Черноморец.

Начело на домакините от Враца ще дебютира новият треньор Джамбазки. Той наследи на поста подалия оставка Сашо Ангелов. “Ботев” натрупа четири поредни загуби и това доведе до раздялата с бившия наставник. Миньор също е с две поредни поражения. Основният нападател Крум Бибишков е с прищипан нерв и до последно ще бъде под въпрос. Аджов извади рамо и отпадна от сметките на треньора Стойчо Стоев.

Любопитни факти
*Най-голямата победа за “Ботев” (Враца) в “А” група е именно срещу Миньор – 8:1 през сезон 1984/85

*Двата отбора са изиграли 28 мача, от тях 11 победи за “Ботев” (Враца), 6 равенства и 11 победи за Миньор при голова разлика 50:39. Във Враца балансът е 14 мача, 10 победи за “Ботев”, 3 равенства, 1 победа за Миньор

*Миньор никога не е вкарвал повече от един гол във Враца, а в 8 от досегашните 14 гостувания дори не се е разписвал. Миньор не е печелил във Враца от 1974 година

*Треньорът на “Ботев” Атанас Джамбазки ще дебютира за пети път начело на отбор в “А” група. В досегашните си четири дебюта наставникът е с 2 победи и 2 загуби (в Славия (2004 г.) – 2:0 срещу Марек, в Славия (2004) – 2:0 срещу Марек, в Спартак Варна (2008) – 0:5 от Черно море, след загубата напуска, в Монтана (2010) – 0:1 от Сливен).
БГ.Футбол

Няма коментари:

Публикуване на коментар