Бисквитки

понеделник, 20 юни 2011 г.

ГЕРБ иска да спечели служебно местните избори във Враца


Парламентът най-после реши, датата на президентските и местните избори да бъде на 23 октомври. За първи път в най-новата ни история, ще имаме избори две в едно. След като през 2009, „тройната коалиция” прави всевъзможни „акробатики” с вдигане на изборния праг, мажоритарни кандидати и какво ли още не, се оказа, че ефектът е обратен, народът им гласува „вот на недоверие”. Сега новата власт се опитва да направи същото. Съчетаването на местен и президентски вот /два избора, нямащи нищо общо/ с една цел – ореолът на вожда да освети и най-затънтеното българско селце и да помогне на „нашите” хора.
Да ама за по-сигурно не е лошо да „се удари” конкуренцията. Как? С цялата строгост на закона. Полиция, прокуратура, медии, цялата държавна машина ще бъде впрегната в печеленето на изборите.
Та така и във Врачанско. Местните ГЕРБ - стратези решиха да „изкоренят” всякаква опозиция. Спрягани като опозиционни, кандидати за кметове са заплашвани, дискредитирани или направо арестувани. Общинският съвет /доминиран от ГЕРБ/ реши с. Нефела да стане квартал на Враца, респективно избори за местен кмет няма да има. Преди броени дни, „гръмна” скандала в с. Голямо Пещене. Кметът е арестуван за незаконна регистрация на 25 нови жители на селото. Не че няма основание, но интересното е, че като член на БСП, кметът „ще мъти водата” на управляващите. В същото време, справките от последното преброяване показват, че в някои врачански села, кметовете са регистрирали по настоящ адрес с по 100 – 200 души повече от тези, регистрирани по постоянен адрес. Само че, тях никои не ги разследва. Защото ще се кандидатират, познайте от коя партия? След като са изкарали по два – три мандата от БСП, после от НДСВ, сега ще са от ГЕРБ. И имат готов отговор за своята „принципна” позиция: „важното е да бъде добре за селото”. След като си бил кмет три мандата, какво по-добро от теб да очакват.
И си регистрират хората, и керванът си върви, и никои не ги разследва. По-голяма индулгенция от подкрепата за властта няма. А опозицията „ще гризне дървото”. Да се готвят следващите заподозрени.
Затова, по-добре местни избори във Враца да няма и да присъдим служебно победата на управляващите.

Красимир Богданов – Общински и Областен председател на ВМРО-БНД, Зам.-председател на Общински съвет - Враца

Няма коментари:

Публикуване на коментар