Бисквитки

сряда, 22 юни 2011 г.

Граждани от Бяла Слатина протестират за лош път

ДО:
Г-Н БОЙКО БОРИСОВ
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДСТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ГР. СОФИЯ

Г-Н РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ
МИНИСТЪР НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО
ГР. СОФИЯ

Г-Н СЕРГЕЙ МИХАЛЕВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УПРАВИТЕЛНИЯВ СЪВЕТ
НА АГЕНЦИЯ „ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА“
ГР. СОФИЯ

Г-ЖА ПЕПА ВЛАДИМИРОВА
ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА
ОБЛАСТ ВРАЦА

ИНЖ. СТЕФАН ИЛИЕВ
ДИРЕКТОР НА ОБЛАСТНО ПЪТНО УПРАВЛЕНИЕ
ГР. ВРАЦА

КОПИЕ ДО:
БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ

ДЕКЛАРАЦИЯ
ПРИЕТА НА ПРОТЕСТА, ПРОВЕДЕН НА 20.06.2011 ГОД. ПО ПОВОД ЛОШОТО СЪСТОЯНИЕ НА ОБХОДНИЯ ПЪТ НА ГР. БЯЛА СЛАТИНА, ЧАСТ ОТ РЕПУБЛИКАНСКАТА ПЪТНА МРЕЖА

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,
Ние, жителите на Община Бяла Слатина, участници в протеста, проведен на 20 юни 2011 г., насочен срещу лошото състояние на околовръстния път на гр. Бяла Слатина приехме следната декларация, в която отправяме към Вас нашите искания:
1. Настояваме Министърът на регионалното развитие и благоустройството г-н Росен Плевнелиев да се ангажира, че незабавно ще започне цялостен ремонт на околовръстния път на гр. Бяла Слатина;
2. Настояваме до края на тази година да започне ремонт на път II–13 в отсечката Борован-Кнежа;
3. Настояваме държавата да увеличи целевите средства на общините за поддръжка и рехабилитация на пътната мрежа.

Госпожи и господа,
Ремонт на този път не е правен почти 20 години! Парите за Бяла Слатина никога не достигат!!! Отсечката е в отчайващо състояние, а част от пътя вече прилича на лунен кратер и е почти непроходим. Многократните обещания от страна Агенция "Пътна инфраструктура” са изтъркани.
Вече никой в Бяла Слатина не им вярва!!!
Похвално е старанието ви да строите магистрали, но в Северозападна България също живеят хора. За нас тези магистрали са твърде далечни, нас ни интересува пътя, който минава през нашия град. Това е път-убиец! Трябва ли да вземе човешка жертва, за да се сетите да го ремонтирате?
Проблемът е актуален от години, но сега се е задълбочил от често минаващите селскостопански и тежкотоварни машини, които допълнително разбиват настилката и засилват предпоставките за катастрофи. Преминаването на тежктоварен автомобил е равносилно на земетресение! Жилищата на хората, които са разположени около пътя започнаха да се пропукват. Нещо повече. Поради лошото състояние на пътя, тези машини започнаха да преминават през града, което допълнително създава опасност за живота на нашите деца
Пътят не подлежи на закърпване, защото в целия участък почти няма останало здраво място. По него минават автобусите с деца на път за училище.
Този път е единствения, който свързват Северозападна България с останалия свят! Кой разумен човек ще иска да развива бизнеса си тук, като го види? Чудно ли е тогава, че в града ни няма инвеститори, бизнесът страда, а безработицата е два пъти по-висока от средната за страната? Чудно ли е, че хората тръгват да търсят късмета си в големите градове и в други държави?
Госпожи и господа,
Разчитаме, че Вашия здрав разум ще надделее и ще направите необходимото ремонтът на обходния път на гр. Бяла Слатина да започне незабавно! Днешният протест показа, че тук има активно гражданско общество, което заявява, че Бяла Слатина не е дупка на картата на България и е готово да отстоява правата си до край. Уверяваме Ви, че ако не осъзнаете сериозността на ситуацията и безотговорното отношение към нашия проблем продължи, имаме готовност за нови протести! Докато не постигнем целта си.


ГРАЖДАНИ НА ОБЩИНА БЯЛА СЛАТИНА,

УЧАСТНИЦИ В ПРОТЕСТА, ПРОВЕДЕН НА 20.06.2011 Г, ПО ПОВОД ЛОШОТО СЪСТОЯНИЕ НА ОБХОДНИЯ ПЪТ НА ГР. БЯЛА СЛАТИНА.

Няма коментари:

Публикуване на коментар