Бисквитки

вторник, 21 юни 2011 г.

Средната месечна сметка за парно във Враца е била 40 лв.

Нелбо праща изравнителните сметки до 25 юни

Сметката за парно на двустайно жилище във Враца е била 191 лв. за отоплителен сезон 2010/2011. Така излиза, че сметката на месец за отопление на съответния апартамент средно е била 38 лв. при 5 месеца отопление на парно. В тази сума не се включва топла вода. Това показва статистиката на топлинния счетоводител Нелбо ЕАД. Компанията ще разпрати изравнителните сметки към абонатите си до 25 юни чрез упълномощените лица.
Междувременно цялостното потребление в киловатчаса във Враца спада. „Това се дължи не на по-малка консумация на топлоенергия, а на абонати, които се отказват изцяло от отоплението на парно”, обясни Боряна Колева, изпълнителен директор на Нелбо.
От общо 4126 абоната, едва 140 не са отворили на инкасаторите да засекат топломерите им. Към този момент отчетените абонати са 97%. Абонатите, чиито топломери не са били отчетени от служителите на Нелбо, ще им бъде начислена пълна мощност.
Клиентите могат да проверят своите индивидуални показания и задължения и в Интернет-страницата на компанията www.nelbo.com. От съображения за сигурност системата изисква еднократна регистрация с абонатен номер на клиента и номер на един от уредите в отоплявания имот.
Безплатна преработка на данните може да се направи при основателна рекламация в 30-дневен срок от получаване на изравнителната сметка. Врачани ще могат да открият служителите на Нелбо за всякакви въпроси в новия офис на компанията на ул. „Екзарх Йосиф” 22, в близост до Топлофикация-Враца.
От този месец компанията ще работи директно с абонатите си. До май т. г. Нелбо работеше на територията на Враца с подизпълнителя си Топло Ремонт Строй 2008 Инженеринг. „В новия ни офис клиентите ще могат да се срещнат с представител на компанията и да получат отговор или решение на конкретни казуси. Нелбо винаги е била компания, която е близо до клиентите”, заявиха от Нелбо.
Предвид изтичащия 10-годишен срок на живот на батерията на топломерите, от Нелбо напомнят, че подмяната трябва да се извърши преди старта на следващия отоплителен сезон. В противен случай за месеците, в които абонатите ще се отопляват без функциониращи топломери, ще им бъде начислена пълна мощност, припомнят от компанията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар