Бисквитки

сряда, 22 юни 2011 г.

Стартира четвъртото издание на конкурса на WWF „Училища за жива планета”

Виена - Международната природозащитна организация WWF обявява старта на четвъртото издание на конкурса „Училища за жива планета”. Партньор в начинанието е австрийската фондация Ерсте.
В конкурса могат да участват ученици между 12 и 16 години от Австрия, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Молдова, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия и Украйна. Те трябва да представят проект по една от следните три теми: „Дунав/Европейската линия на живота”; „Екологичен отпечатък/глобални ефекти на потреблението”; „Активно гражданство/бъди активен и мотивирай останалите”.
Срокът за подготовката на конкурсните проекти е ноември 2011 - май 2012 г. Церемонията по награждаването ще се проведе в Румъния през юни 2012 г., а голямата награда за победителите е образователен лагер, който ще се проведе в северната ни съседка през същата година.
Междувременно трима учители и трима ученици от всяка една от изброените държави ще бъдат поканени да се включат в семинар по устойчиво развитие, организиран от WWF. Той ще се проведе от 22 до 27 октомври т.г. в Австрия и целта му е участниците да бъдат запознати с основните принципи на природосъобразния начин на живот.
За да се включат в състезанието, кандидатите трябва да представят молба и мотивационно писмо не по-късно от 15-ти септември 2011 г. във WWF Румъния на електронен адрес dcaratas@wwfdcp.ro.
През трите години от съществуването й, в инициативата „Училища за жива планета” са участвали повече от 90 учители и 2000 ученици от 11 страни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар