Бисквитки

понеделник, 9 май 2011 г.

Саботират държавен шампионат


В предстоящата събота и неделя във Враца трябва да се проведе държавния шампионат по автомоделизъм за модели с двигатели с вътрешно горене. Още в края на миналата седмица врачанския спортно-техническия моделен клуб започна усилена подготовка да обнови базата за традиционно оспорваните състезания.
Два дни от местния клуб се потрудиха яко и приведоха базата си до езиковата гимназия в отличен вид, както е било винаги откакто е изградена единствената писта в България за провеждане на подобна спортнa дейност.
Обаче на следващия ден, когато моделистите отидоха още сутринта да довършат подготовката за шампионата, с ужас откриха, че огромен участък от трасето умишлено е залято с отработено машинно масло. Варварският акт би попречил не само на предстоящите състезания, а създава опасност за десетки деца , които всеки ден карат по пистата велосипеди, докато много майки от квартала се разхождат в района с детските колички.
Научило за вандализма, ръководството на клуба реаргира адекватно и уведоми органите на реда и общината. Без да чакат помощ от "Гражданска защита", автомоделистите пък започнаха сами обработка на поразеното трасе с трина и цялостно измиване на асфалта с препарати.
Огнян Филипов

Няма коментари:

Публикуване на коментар