Бисквитки

сряда, 11 май 2011 г.

РИОСВ-Враца обявява конкурси за снимки и есе по повод Световния ден на околната среда

По повод Световния ден на околната среда 5 юни и 2011 - Международна година на горите, Регионална инспекция по околната среда и водите обявява конкурси за снимка и есе.
Темата на фотоконкурса е “Гората и човекът”, а целта е да се стимулира творческото мислене на младите екозащитници. Фотографиите ще се изпращат до 1-ви юни 2011 година от ученици от цялата област, след което на 3-и юни, в Информационния център на РИОСВ – Враца ще бъде подредена едноименната изложба с получените фотоси.
Вторият конкурс е на тема “Дървото”. В него няма възрастово ограничение, а единственото условие е да се изпращат разкази, за единственото дърво, което е оставило в нас траен спомен заради любима история, традиция или легенди. Целта на конкурса е да се събере любопитна информация за дървета с история, които се на територията на област Враца. Ако сред описаните истории има дърво, което е рядък вид, природна забележителност или датира на това място от стотици години, а не е обявена за вековно, ще се възползваме от възможността да го направим точно в Международната година на горите. “Избраникът” сред дърветата ще бъде и номинацията от страна на РИОСВ – Враца в конкурса “Дърво с корен 2011”, организиран от фондация “ЕкоОбщност”.
Срокът за изпращане на творбите е 01.06.2011 година в сградата на РИОСВ – Враца на адрес: гр. Враца, ул. “Екзарх Йосиф” № 81 и на e-mail: riosv_vr@m-real.net
Класирането на творбите ще бъде обявено на 03.06.2011 г. от 10 часа в сградата на РИОСВ – Враца.
Регламентът на конкурсите може да намерите на интернет-страницата ни http://riosv.vracakarst.com/ в секция “Информационен център” - “Новини”
За повече информация тел. 0893 393 187

Няма коментари:

Публикуване на коментар