Бисквитки

вторник, 19 април 2011 г.

Оригинална инициатива ще проведе ПП ГЕРБ Враца за Великден


Покана за участие в конкурс за рисунки към всички деца от община Враца отправи народният представител на ПП ГЕРБ от област Враца Николай Коцев на провелата се днес (18.04.2011г.) пресконференция. Заедно с колегата си от парламента д-р Янко Здравков, той обяви началото на великденската иницатива на областната структура на ГЕРБ Враца, която се изразява в конкурс за детски рисунки, които след селектиране и одобрение от компетентно жури ще бъдат изрисувани и върху огромното великденско яйце, изработено и поставено пред офиса на партията преди две години. Величественото и уникално с големината си декоративно Великденско яйце достига височина 3,30м, тежи над 900кг. и в най-широката си част е с диаметър 2,70м, а за изработката му са използвани метална конструкция, минерална вата, циментова шпакловка и гипс. Тази година то предстои да бъде украсено за втори път, радвайки всички, които минават през центъра на града. Събраните рисунки - предложения на деца, без възрастово ограничение на участниците, ще бъдат изложени на стената зад постамента. Творбите се приемат в офиса на партията във Враца до четвъртък (21.04.), когато ще стартира и риисуването върху яйцето, под наблюдението и с помоща на художника Явор Венчев, който е и председател на журито, отсяващо рисунките за “яйцето”. “Няма да задаваме тема за творбите им – децата са оптимисти, нека нарисуват, каквото желаят, а ние ще се опитаме да реализираме представите им”, заключи г-н Коцев.
Друга новина, която съобщи г-н Коцев на състоялата се среща с медиите, бе успешната договорка за сътрудничество между собственика на местната кабелна телевизия Владимир Михайлов и оглавяващият ОДП на МВР – Враца комисар Росен Иванов, за предоставяне на безплатен интернет от кабелния оператор по всички критични точки в града, които ще бъдат наблюдавани от полицията. Срещата е била инициирана от врачанския депутат, като продължение на подетите през последнте месеци инициативи на ПП ГЕРБ Враца за охрана, видео-наблюдение и превенция на села от общината и възлови точки в града. В тази връзка той информиира и за помощта, която е обещана от ПП ГЕРБ Бургас за предоставяне на няколко метра специална верига, каквато беше открадната от намиращи се в местността “Хижата”, паметни плочи. Там преди повече от седмица по нициатива на ГЕРБ Враца бе монтирана камера, с цел спиране на грабежите от монумента “Вестителят на свободата”, случили се наскоро.
Друга тема, която засегна Николай Коцев тази сутрин, бе идеята на ГЕРБ Враца за развитие на културния и исторически туризъм в общината. Първа крачка в тази посока, е направеният от него и археологът от РИМ Враца Нарцис Торбов оглед, на стартиралите разкопки на древни могили в региона. След съгласуване със специалистът той се е спрял на могила на древно-тракийското племе трибали, намираща се край Криводол, за която да се инициира набиране на средства за обстойни разкопки, реставрация и консервиране на находките. Сумата, която е обявена за необходима от експертите е 80 000 лв. “Предстои ни да изясним статута на земята, в която се намира могилата, след което ще бъде отворена банкова сметка за набиране на средства за осъществяването на тази идея. Искрено се надявам, че ще се намерят повече родолюбиви дарители!” апелира г-н Коцев.
В края на брифинга той обяви, че от известно време текат срещи със собствениците на фирми за добив, преработка и продажба на врачански камък, за обсъждане на възможностите за подпомагане на дейността им, като характерна за района.

Няма коментари:

Публикуване на коментар