Бисквитки

вторник, 19 април 2011 г.

Ще светят 100 соларни ламп

100 соларни лампи бяха монтирани днес във финалния етап на прект "Vraca I love you" , заяви ръководителят на проекта Мила Иванова. Като доброволци, въпреки лошото време, се включи целият 5 "А" клас от СОУ "К.Тричков" -Враца, както и представители на частния бизнес и КНСБ-Враца. Дъждът не спря ентусиазмът на гражданите и участието им дори надмина нашите очаквания, каза още М. Иванова и допълни, че се надява същите тези граждани да съхранят европейския облик постигнат в района около Автогара Враца,ЦДГ 9 и ДЯ №2. Целта на проекта е едновременно с осветлението да се постигне и максимална екологична обстановка, както и да се мобилизира гражданската инициатива за постигането на един по-красив и светъл квартал и град като цяло.
Уличното осветление е една от най-големите разходни позиции в много градове по целия свят.Най-новите достижения на научната общност за използване на слънчевата енергия достигна до техническо развитие, съответстващо на енергийно-спестяващите нужди на хилядолетието.Соларното улично осветление е икономично в много отношения.За инсталирането му, не е необходимо да се копаят канали, за да се полагат кабели, както и да се включват към общата електрическа мрежа.Дневната слънчева енергия се използва за зареждане на самообслужващи се акумулаторни батерии, а осветлението през нощта се осъществява в зависимост от акумулирана през деня слънчева енергия.Работният режим на лампите може да бъде настроен в зависимост от слънце греенето на района. Соларното осветление е изцяло електронен процес.Работният режим на системата гарантира безопасност и стабилност на работа, без опасности от електрически инциденти, поясняват организаторите.
От „Асоциация за развитие на децата и младежите в град Враца" смятат два пъти в годината да организират хората от квартала, работещите в детската градина, детската ясла и всички желаещи като"домакин на почистване и залесяване" с цел устойчивост на предприетите в началото мерки.
Мила Иванова
Председател на РС на КНСБ - Враца

Няма коментари:

Публикуване на коментар