Бисквитки

четвъртък, 21 април 2011 г.

Маратон на четенето събра ученици в Криводол


Народно читалище „Н. Й. Вапцаров-1924” гр. Криводол и читалищната библиотека за поредна година участваха в Националния маратон на четенето, под мотото „Походът на книгите”.
В маратона се включиха кметът на общината инж. Николай Иванов, Илия Перчинков – председател на Общинския съвет, Анелия Николова – секретар на общината, Боян Илиев – секретар на читалището, служители от общинската администрация, ученици от СОУ „Св. св. Кирил и Методий”.
Малки и големи се потопиха в чудния свят на книгите и четоха на глас текстове от любими произведения, оставили трайни следи в духовната ни култура.
Учениците от четвърти клас пък станаха библиотекари за един ден, обслужваха читатели и се запознаха с подреждането на библиотечния фонд.
Проведен бе и тематичен урок по екология „Да научим повече за Земята, за да запазим себе си” с лектор Катрин Цолова. Открита бе съвместна изложба от табла и рисунки на обучаващите се в курс по екология по програма за преквалификация на регистрирани безработни и ученици от училищата и детските градини в общината.
Организирано бе и групово посещение на ученици от първи и втори клас в библиотеката.
В читалището бе организиран и конкурс за най-вкусни и интересни идеи за сандвичи „Цар Кулинар”. В него участваха ученици от втори до седми клас.
В рамките на тези мероприятия, свързани с „Походът на книгите”, артисти от Врачанския драматичен театър представиха театралната постановка „Рейс” по Станислав Стратиев в салона на местното читалище.

Няма коментари:

Публикуване на коментар