Бисквитки

вторник, 17 май 2016 г.

Ускорен шах за деца за Купата на Областния управител



Представителният отбор на Община Враца с ръководител Николай Бояджиев и в състав Георги Игнатов, Стивън Василев, Кристиян Викторов и Мартин Момчилов спечели Първо място на Първенството по ускорен шах за деца за Купата на Областния управител. В майсторската надпревара взеха участие общо шест отбора от общините Бяла Слатина, Враца, Козлодуй, Криводол, Мездра и Оряхово. С провеждането на първото по рода си Първенство, Областна администрация – Враца отбеляза Деня на българския спорт и Международен ден на предизвикателството. Гости на събитието бяха народните представители Петя Аврамова и Красимир Богданов, кметът на Община Враца Калин Каменов, кметът на Община Оряхово Росен Добрев, Иво Цветков – кмет на Община Бяла Слатина, кметът на Община Криводол Петър Данчев и Валери Ролански, кмет на Община Роман, както и заместник-председателят на Общински съвет – Враца Владислава Лакова. В организацията на спортното мероприятие се включиха змс Росица Стаменова, главен експерт за Северозападна България на Министерство на младежта и спорта и Областен информационен център - Враца.
Заместник областният управител Ирина Иванова откри Първенството и поздрави спортистите и спортните деятели по повод техния празник.
„Днес е празник, с който отбелязваме силата на духа, смелостта и дързостта. Празник, с който отдаваме своята признателност за сълзите на щастие и огромна гордост, донесени ни от българските спортисти.
Избрахме този ден, за да поставим началото на ежегодното Първенство по ускорен шах за децата на област Враца, защото децата са бъдещето на България и на тях предоставяме възможността да премерят сили на шахматната дъска днес, и утре - на терена, на тепиха.
Има нещо магическо в 64-те бели и черни квадрати и възможностите, които ни дават. Възползвайте се от тях, бъдете силни, бъдете смели, бъдете доблестни и обичайте невероятната игра, в която пешката може да стане царица“, с тези думи Ирина Иванова приветства участниците и даде старт на надпреварата.
По повод Националния ден на спорта и Международен ден на предизвикателството, един срещу друг в демонстрационна партия шах застанаха кметът на Община Враца Калин Каменов и Росен Добрев, кмет на община Оряхово, придружавани от шахматистите от представителните им отбори Георги Игнатов и Жанет Карагеоргиева. В майсторското предизвикателство превес взе Калин Каменов. След тях приятелска партия шах си размениха кметовете Иво Цветков и Петър Данчев. Народният представител Красимир Богданов пък се изправи срещу заместник областния управител Мирослав Комитски.
След майсторската надпревара в Първенството, второто място и сребърните медали спечелиха Александра Чобанова, Георги Първанов и Евгени Аврамов от община Козлодуй, трети се наредиха Мария Андреева, Тодор Любенов и Цветомир Каменов от община Криводол.
Всички участници получиха грамоти и много награди.

Няма коментари:

Публикуване на коментар