Бисквитки

петък, 20 май 2016 г.

Работна сртеща



Областният управител и Председател на Асоциацията по ВиК - Враца Малина Николова проведе днес работна среща с представители на обединение „ЕРА 2015“ и експерти от общинските администрации на общините, членове на Асоциацията. Обединение „ЕРА 2015“ представлява дружество по смисъла на Закона за задълженията и договорите. След проведена процедура за изпълнител по реда на Закона за обществените поръчки от Министерство на регионалното развитие и благоустройството, то е избрано да изготви Регионални прединвестиционни проучвания за обособените територии, обслужвани от ВиК операторите „ВиК“ ООД - Враца, „ВиК“ ЕООД – Стара Загора; „ВиК“ ЕООД – Видин и „ВиК“ ООД – Перник.
Темата на срещата е представяне и обсъждане на проект Регионални прединвестиционни проучвания за обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ООД-Враца.
            „В края на месец март тази година стартира процесът по изпълнение на регионалните прединвестиционни проучвания в четиринадесет области в страната, измежду които е и Област Враца. Резултатите от тези проучвания са изключително важни с оглед бъдещото осъществяване на инвестиционните проекти по ОП „Околна среда 2014-2020 г.“ и  реализиране на поетите ангажименти за постигане на съответствие с европейските директиви в областта на питейното водоснабдяване, отвеждането и пречистването на отпадъчни води“ – разясни в началото на срещата Малина Николова.
В хода на срещата са обсъдени предвидените за осъществяване дейности, подготовката на регионалните инвестиционни ВиК проекти, изготвянето на необходимите формуляри за кандидатстване за европейско финансиране, ведно с всички необходими приложения и анализи, както и идейни проекти за линейната ВиК инфраструктура. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар