Бисквитки

петък, 20 май 2016 г.

Ученици от страната и от Брюксел участват в конкурса „Живеем в земята на Ботев“



Над 220 са получените произведения-есета и стихотворения за участие в тазгодишния юбилеен 20 Национален литературен конкурс  „Живеем в земята на Ботев”.  Той е част от културните прояви, които се посвещават на 140-та годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета. Творбите за конкурса са изпратени от ученици от над 40 населени места от България, както и от Европейското училище в Брюксел. В областта на поезията участниците са разделени в две възрастови групи-от V до VIII клас и от IХ до ХII клас. В конкурса за написване на есе има една възрастова група от VIII до ХII клас. Един участник може да се включи и в двата раздела.
Талантът на младите поети и писатели ще бъде оценяван от жури, с председател журналистът Марин Ботунски, ст. експерт по български език и литература в Регионалния инспекторат по образованието във Враца Петя Николаева и поетесата Яна Кременска.
Обявяването и награждаването на победителите ще бъде на 27 май, от 17.30 ч., в Художествена галерия „Иван Фунев“ в Регионалния исторически музей в града.


Няма коментари:

Публикуване на коментар