Бисквитки

сряда, 18 май 2016 г.

Учители с творческа изложба за 24 май



За първи път в навечерието на 24 май-Денят на българската просвета и култура и славянската писменост във Враца ще се открие изложба с лично творчество на детски учители. В Синята зала на Младежки дом- Враца, на 18.05.16 г.-сряда, от 18 ч., ще бъдат представени творби на врачански педагози.

Два празника за децата на Враца в един ден
На 19 май над 1000 деца от детски заведения ще вземат участие в ХІ Общински спортен празник „Децата на Враца спортуват“. Тази година в изявата ще се включат и футболистите от детско-юношеската школа на „Ботев“ /Вр/. Поздрав към всички на празника ще поднесат представители на мажоретни състави и пенсионерски клубове от града. Събитието започва в 09.45 ч.
По-късно през деня, от 17 ч., на две открити сцени в града, започва проявата „Децата на Враца празнуват“. Възпитаниците на общо 16 детски заведения от Общината ще покажат своя талант чрез песни и танци на сцените в парк „Дъбника“ и на пл. „Македония“.

15 ученика от Враца с награди от кмета
На 20 май, в 15.30 ч., в Заседателната зала на Община Враца ще бъдат наградени учениците, които са били номинирани тази година за наградите на кмета на Враца. През 2015 г. те имат постижения в областта на изкуството, гражданското образование, природоматематическата и хуманитарната области. Общо 15 ученика ще получат грамоти и книгата-албум „Тракийските съкровища“.  

С шествие и тържество Враца отбелязва 24 май
Празничният ден-24 май ще започне, от 10 ч., на пл. „Македония“, откъдето ще тръгне празнично шествие на ученици и предагози от всички учебни заведения на Община Враца. Тържеството по случай 24 май-Денят на българската просвета и култура и славянската писменост ще се състои пред паметника на Св. Св. Кирил и Методий в града.
Кметът на Община Враца Калин Каменов ще връчи наградата на кмета в системата на Народната просвета и в областта на културата за 2016.  Събитието ще завърши с коктейл за работещите в образователната система в Ритуалната зала във Враца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар