Бисквитки

вторник, 10 ноември 2015 г.

Новите избранници във Враца се заклеха




Областният управител Малина Николова свика днес Първо заседание на Общински съвет – Враца, на което тържествено положиха клетва и встъпиха в длъжност кметът на Община Враца Калин Каменов, общинските съветници и кметовете на кметства от общината.
Официални гости на заседанието бяха народните представители от Врачански избирателен район, Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Калиник, Председателят и членовете на Общинска избирателна комисия – Враца, Заместник областният управител Мирослав Комитски,  граждани и гости на града.
            Малина Николова поздрави новоизбраните кметове и общински съветници за Мандат 2015- 2019 г.:
            „Всички граждани, упражнили конституционното си право на глас, са избрали най-достойните и подготвени представители на нашата община, за да застанат начело на местното самоуправление. Това е призвание и чест, но и задължение, което трябва да Ви мотивира да работите, водени единствено и само от интересите на гражданите на Община Враца.
Предстои Ви да оправдаете гласуваното Ви доверие, стъпвайки винаги на прозрачност, законност и демократичност.
Нужни са решителност и политическа воля, нужни са силни амбиции и заедно с това – отговорност.
Материализирането на високите очаквания на гражданите на Враца са основата, върху която Вие построихте идеите си и твърдо застанахте зад тях. Затова управлявайте мъдро, с решения, основани на диалога, консенсуса и взаимното уважение. Те ще Ви водят към ефективност и развитие“ – допълни още в приветствието си Малина Николова и пожела резултати - видими, трайни и запомнящи се за града, успешен мандат, силна местна демокрация за устойчиво развитие и просперитет на Община Враца.
Тридесет и седем общински съветници се заклеха да спазват Конституцията и законите на Република България. След подписването на клетвените листове, областният управител Малина Николова обяви Общински съвет – Враца за Мандат 2014 – 2019 за конституиран.
Тържествено в длъжност встъпи днес кметът на Община Враца Калин Каменов. Заедно с избраните кметове на кметства от община Враца положиха клетва и си пожелаха партньорство и ползотворна работа.
Кметът на Община Враца за Мандат 2011 – 2014 инж. Николай Иванов връчи символите на властта  - кметската огърлица и ключа на град Враца на Калин Каменов.
Тържественото заседание на Общински съвет – Враца бе ръководено от Божидар Джунов.
След провеждане на процедурата по тайно гласуване, за председател на Общински съвет – Враца бе избран Румен Антов. Той благодари за гласуваното му доверие и се обърна към колегите си с думите:
„Предстои ни много и то важна работа. Като председател ми се иска да бъда консенсусната фигура, която да поддържа диалога и уважението между всички!“ – допълни още той.
Своите пожелания за екипност, диалогичност и успехи към кметовете на кметства и общинските съветници поднесе кметът на Община Враца Калин Каменов. Той подчерта, че в негово лице могат да разчитат на отговорен кмет и добър колега.
В края на тържественото заседание на Общински съвет – Враца, председателят в Мандат 2011 – 2015 Борислав Стоев прочете пълния текст на приетата от общинските съветници Декларация към новоизбраните си колеги, като пожела мъдри и силни демократични решения.

                               

Няма коментари:

Публикуване на коментар