Бисквитки

четвъртък, 12 ноември 2015 г.

Финалистите в конкурса „Модерната визия на моето родно място” на посещение в Брюксел по покана на евродепутата Владимир Уручев

Четиримата финалисти в двете възрастови групи в областния конкурс „Модерната визия на моето родно място” са на посещение в Европейския парламент в периода 10-12 ноември. Визитата в Брюксел е награда за участието им в проведения, под егидата на Владимир Уручев, конкурс. Евродепутатът Владимир Уручев посрещна Илина Павлова от Враца, Моника Цанова и Йорданка Вълова от Мездра, и Николай Тодоров от Долни Вадин в Европейския парламент в Брюксел. Участниците присъстваха на презентация за дейността на ЕП, а Владимир Уручев им представи своята работа в постоянните комисии, в които членува и делегациите, от които е част. Участниците в групата се срещнаха с българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев, Ева Паунова, Емил Радев и Андрей Новаков. По-късно те имаха възможността да присъстват на среща с Европейската мрежа за развитие на селските райони (ЕМРСР), Европейското партньорство за иновации „Селскостопанска производителност и устойчивост” (EIP-AGRI), както и пред експерти от Генерална дирекция „Земеделие и развитие на селските райони”, по време на която бяха представени проекти на младите български фермери и агропредприемачи.

* Областният конкурс „Модерната визия на моето родно място” се проведе под патронажа на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев по повод Европейската година за развитие в партньорство с Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца и Областна администрация – Враца. Победителите бяха излъчени на церемония, която бе част от тазгодишните тържествени чествания по случай Деня на Европа във Враца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар