Бисквитки

понеделник, 9 ноември 2015 г.

138 години от Освобождението на Враца



         Днес пред паметника на Вестителя на свободата на Хижата беше отбелязана 138 годишнина от Освобождението на град Враца.
         В своето приветствие инж.Красимира Георгиева изрази ,че „.....и днес тук, на хълма „Калето”, скътал спомена за първия тръбен сигнал на руския воин,  възвестил свободата, ни водят чувствата на възторг и на признателност към нашите освободители. И днес изживяваме тръпката от живителната свобода, огряла града ни!
             Тук е младостта на Враца, нейното бъдеще. Тук са хората, които с труда си изграждат съвременния облик на града и тези, които носят мъдростта на живота от достойно извървян и съзидателен път в годините назад.
           9 ноември, денят на освобождението на Враца, е и ден на единение, нашият общ празник, който ни вдъхновява да продължаваме напред!
            Нека нашата благодарност към освободителите остане все така жива, искрена и безкористна в нас, съхранена за поколенията!
            Нека свободата бъде и занапред светлият ориентир в живота ни!...”

         На тържеството присъстваха Врачанския Митрополит Калиник, народните представители от 6-ти МИР, Областния управител на Област Враца.
         В програмата на честването се включиха средношколски смесен хор при СОУ”Отец Паисий”-Враца и  духовия оркестър при НЧ”Развитие”-Враца.
         Беше отслужен водосвет-молебен от Негово преосвещенство Траянополски Епископ Киприян и бяха поднесени венци и цветя на паметника Вестителя на свободата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар