Бисквитки

сряда, 23 септември 2015 г.

Работна среща във връзка с изпълнението на „Интегриран проект за воден цикъл на град Враца”,



На 23-ти септември 2015 г. във връзка с изпълнението на „Интегриран проект за воден цикъл на град Враца”, До работна среща говор № 58111-С065-256/ 21.12.2009 г. и Мерките за информация и публичност се проведе с живеещите на ул. „Търговска”, както и с наематели и собственици на търговски обекти в района.
Срещата се проведе в кафе „Николачков двор” на ул. „Търговска” и  беше организирана от Община Враца и консорциум „АИП - Агенция за информация и публичност“. В нея участие взеха инж. Марияна Рашева - директор на Звеното за изпълнение на проекта, инж. Григор Янев - представител на „Воден цикъл 2011”, консорциум изпълнител на дейностите от Етап 1, инж. Бруно Ваш – Инженер на Проекта, експерти от ЗИП, Строителния надзор.
            „Целта на срещата е да се даде пълна информация на живеещите в района на улица „Търговска“, собствениците и наемателите на търговски обекти и заведения за предстоящите строително-монтажни дейности свързани с изграждането на нов водопровод, организацията на работа и сроковете за изпълнение.“ - това заяви при откриването на срещата инж. Марияна Рашева директор на Звеното за изпълнение на проекта.
„Подготовката на дейностите започва от утре, като ще се работи на два етапа. Първият е от паметника на „Св. Софроний Врачански” до пресечката на улица „Търговска“ с улица „Полк. Кетхудов“ - заяви от своя страна инж. Григор Янев ръководител на проекта в консорциум „Воден цикъл 2011“.
Към него, както и към представителите на ЗИП и екипа на Инженера бяха зададени множество въпроси, свързани със сроковете на СМР, обезопасяване на изкопите, възстановяване на улицата след полагането на новия водопровод и гаранциите за качество на строителните дейности.
„Изкопните работи ще се извършват без да се затваря цялата улица и ще се осигури достъп до търговските обекти. След изграждането на новия водопровод и сградните отклонения настилката на улица „Търговска“ ще бъде възстановена в сегашния й вид“ - увери присъстващите инж. Янев. „Срокът за завършване на строителните дейности и възстановяване на настилката е края на месец октомври.“ - посочи още представителят на консорциума изпълнител.
„Всичко ще се прави под контрола на строителния надзор и възможно най-бързо. За тази улица няма точен кадастър на подземните съоръжения, но ще се положат максимални усилия строителните дейности да се извършват с най-малко неудобства за гражданите и търговците“ - заяви по време на срещата инж. Бруно Ваш.


Продължителността на „Интегриран проект за воден цикъл на град Враца” е 72 месеца, считано от датата на влизане в сила на договора за безвъзмездна финансова помощ с начало 15.01.2010 г. и край 15.01.2016 г.
Бенефициент по проекта е община Враца, общата стойност на проекта е 136 373 288,07 лв., от които безвъзмездната финансова помощ е в размер на 123 523 616,01 лв. Проектът се финансира от Кохезионния фонд на ЕС и от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.”, http://ope.moew.government.bg
           
            Проектът се финансира от Кохезионния фонд на ЕС и от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.”, Приоритетна ос 1.
                       
            Повече информация вижте на сайта на проекта: www.vratsawaterproject.eu и на сайта на община Враца: www.vratza.bg
           
           

Няма коментари:

Публикуване на коментар