Бисквитки

четвъртък, 24 септември 2015 г.

Работна среща на екипа за разработване на Областната стратегия за развитие



Работна среща на екипа за разработване на Областната стратегия за развитие на социалните услуги 2016-2020 г. се проведе днес в Областна администрация Враца.
Срещата беше ръководена от директора на Регионална дирекция за социално подпомагане – Враца Сашка Началнишка и в нея взеха участие експерти от Областна администрация, общините, дирекциите за социално подпомагане, от Регионалния инспекторат по образованието, Регионалната здравна инспекция и представители на неправителствени организации.
Фокусът на срещата беше насочен върху изготвения Структурен анализ от страна на общините в областта за предоставянето на социални услуги.
Експертите от общинските администрации представиха информация за предоставяните социални услуги и за необходимостта от разкриване на нови с оглед реалните потребности на рисковите групи.
На срещата беше проведена дискусия между членовете на Областния екип и представителите на неправителствените организации за разкриването на нови услуги в социалния сектор с оглед преодоляване на неравномерното им разпределение в различните общини. Тема на проведената дискусия беше и съвместната работа с общинските администрации по различни проекти.
Следващото заседание за изготвянето на стратегическия документ за предоставяне на социални услуги в Област Враца е насрочено за началото на месец ноември, когато ще бъде разгледана план-картата на предвидените услуги за областта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар