Бисквитки

петък, 20 февруари 2015 г.

«Усмихни се и подай ръка на другия»



На 20.02.2015г. в заседателната зала на  Областен информационен център гр. Враца се проведе Кръгла маса на тема „Интеркултурното образование и децата в българското училище”. Кръглата маса е заключителна част от проект по Гражданско образование на учениците Ювита Иванова и Деян Мони от СОУ „Козма Тричков“. Участници в кръглата маса бяха:
 Пламенка Ангелова –РИО на МОН, Нели Борчева –Директор на СОУ“К.Тричков“,  Светла Димитрова – учител в СОУ“К.Тричков“, Тихомир Машов- Координатор на ЦМЕДТ“ Амалипе“,  Цвети  Иванова –Психолог  Общностен център „Стимул“, Божидарка Йорданова – студент ; Цветин  Климентов –ученик от СОУ“К.Тричков“ и  домакините от ОИЦ –Враца – Цвети Иванова и Гроздан Темнишки.
Целта на кръглата маса беше да се изработи цялостна програма за работа с деца в училища с мултикултурна среда. Бяха засегнати актуални проблеми: адекватни закони в образователната система, качеството на учебния процес,  ангажираността на родителите от ромската общност в работата на училищните органи, трудовата заетост на ромите родители. Дискутираха се още проблеми свързани с учебно възпитателния процес, ангажираността  на повече ученици и участието им в училищни  проекти и програми. Кръглата маса завърши с общо човешкия повик за толерантност и разбирателство към всички - „Усмихни се и подай ръка на другия“!



Няма коментари:

Публикуване на коментар