Бисквитки

четвъртък, 19 февруари 2015 г.

Крими хроника

На 18.02.2015г., по време на специализирана полицейска проверка в село в с. Хубавене, в къщата на лицето Г.В./23г./ полицейските служители са намерили и иззели  6 мастербокса с цигари ( 60000 къса)  без български акцизен бандерол. По случая в РУ-Роман е образувано досъдебно  производство.
В РУ-Враца е получено съобщение от 63-годишна жена от гр.Враца, която е съобщила, че на домашния й телефон позвънил непознат мъж, който се представил за неин братовчед и поискал да му помогне със сумата от 1000лв. за закупуване на климатици. На улица пред жилището си, жената предала парите на непознат мъж. След един час жената се обадила  в МВР и съобщила, че е станала жертва на измама. Образувано  е досъдебно производство.
В  младежкия клуб   в с.Алтимир е извършена полицейска проверка по време на която са намерени и иззети 29 кутии  цигари  без български акцизен бандерол.
     В  магазин  в село Търнава, полицейски служители и служители на  Агенция Митници” са намерили и иззели  16 кутии  цигари без български акцизен бандерол.
След ОИМ за кражба на акумулатор от лек автомобил „Лада”, извършена на 15-16.02.2015г. в гр. Враца  е установено, че извършител е лицето  К.А./18г./ от гр. Монтана.
На 18.02.2015г.,  в 09,30ч. в РУ-Враца е получено съобщение от 54-годишен мъж от гр. Враца, който заявил, че около 09.20ч. пред кафене  в гр. Враца, две не познати лица са му нанесли побой, като  в резултат на това е със счупен  зъб. След ОИМ и ПСД е установено, че извършители на деянието са лицата:В.В./20г./ и И.Н./20г./ от гр.Враца.
На 18.02.2015г. от 21.00ч. до 01.00ч., на територията на гр.Враца и гр.Криводол е проведена специализирана полицейска операция за установяване на малолетни и непълнолетни лица в нощните увеселителни питейни заведения; mроверкr за наличие на стоки без акцизен бандерол, повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, кражби на животни, от частни домове и превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид. Нарушения не са констатирани.
В в с.Враняк е проведена среща с обществеността,  органите на местно самоуправление и местната администрация по въпроси свързани с реализацията на стратегията “Полиция в близост до обществото”. Изнесена е информация за резултатите през 2014г. в противодействие на престъпността  и опазване на обществения ред .  
В  с.Драшан,  в сградата на кметството  е проведена среща с обществеността, органите на местно самоуправление и местната администрация. Изнесена е информация за резултатите през 2014г. в противодействие на престъпността  и опазване на обществения ред .  
На 18.02.15г.,  около 18,50 часа на пътя между гр. Бяла Слатина и с.Борован катастрофират: лек автомобил „Рено Клио”, управляван от И.К./26-годишна/ от  гр.Б.Слатина и лек а-л „Фиат Пунто” управляван от  Ц.И./25г./ от гр.Враца. Ранен е водача И.К. Пробата за алкохол на водача Ц.И. е отрицателна. 
В сградата на кметството в с. Крапец бе проведена среща с обществеността и органите на местно самоуправление и местната администрация. На срещата бяха поставени въпроси и набелязани  конкретни мерки за решаване на възникналите проблеми по сигурността и охраната на реда в населеното място.
За времето от 19.00ч. на 17.02.2015г до 07.00ч. на 18.02.2015г.,  на територията на селата Ребърково, Люти дол и Люти брод  е проведена специализирана операция с цел: осигуряване на засилено полицейско присъствие, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, обезпечаване на обществения ред и безопасност на движението в малките населени места през тъмната част от денонощието. Нарушения не са констатирани.
За времето от 09.00ч. на 18.02.2015год. до 08.00ч. на 19.02.2015г., на територията на РУ-Оряхово е проведена специализирана операция  за противодействие на битовата престъпност в малките населени места.  
Установени са две нарушения на ЗБЛД.

  Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев
                                                                         

Няма коментари:

Публикуване на коментар